Geen geld voor een huis? Dan koop je toch een eiland

Dit fraaie stukje land in de Noordzee is goedkoper dan menig huis in Amsterdam.

Een huis kopen lijkt tegenwoordig nog moeilijker dan de loterij winnen. Voor elke millennial die geen vaste functie bekleedt en daarnaast ook nog voor een prikkie werkt, lijkt het hele huis kopen-gebeuren een ver van het bed-show. Maar wat nu als je dat idee laat varen en gewoon je zuurverdiende geld in een eiland steekt?

26 hectare
Heb je nog wat spaargeld liggen, maar dekt het de kosten voor dat minsten drie ton kostende huis niet? Verdiep je dan eens in dit Schotse eiland. Dit fraaie stukje land in de Noordzee is namelijk te koop en voor 250.000 pond (wat ongeveer 284,800 euro is) is het 26,3 hectare tellende eiland van jou. Oké, het is niet echt goedkoop, maar voor dit bedrag tik je nog niet zo snel een huis in Amsterdam op de kop. Daarnaast is dit eiland ook wel ietsjes groter dan een pand aan de grachtengordel. Je zou makkelijk 1040 tennisvelden kwijt kunnen op het eilandje. 

Schotland
Het eiland bevindt zich tussen de Schotse Shetlandeilanden en is nogal afgelegen. Zo afgelegen dat je er geen enkele winkel zult vinden. Of überhaupt een huis. Er staan wel twee ruïnes. Dit waren ooit schattige ‘cottages’ en wanneer je besluit het eiland te kopen, heb je al meteen toestemming om deze huisjes te herstellen. Je hoeft dus niet in je eentje op het eiland te wonen. Maar veel volk zal er niet over de vloer komen. Je mag het eiland namelijk niet tjokvol huizen bouwen. 

Ben jij benieuwd hoe jouw toekomstig eiland er precies uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Bron: Metro | Beeld: Pexels