Een bedrijf waar je ‘hangover days’ kunt opnemen: het bestaat!

Waar kunnen we solliciteren?

Een vaste baan hebben is tegenwoordig al een gelukje op zich, maar de jackpot lijkt helemaal gewonnen als je ook nog eens mag genieten van secundaire arbeidsvoorwaarden. Een bedrijf in Engeland doet daar een flinke schep bovenop. Haar medewerkers wordt namelijk toegestaan om ‘hangover days’ op te nemen. 

WhatsAppje 
Het in Londen gevestigde muziekbedrijf DICE komt met een wel heel bijzonder extraatje voor haar medewerkers: katerdagen. Elke medewerker krijgt vier hangover days per jaar, mits diegene fulltime werkt. Het enige wat ze hoeven te doen op het moment dat ze hier gebruik van willen maken, is een WhatsAppje naar de baas sturen met daarin een muziek-, bier- en ziek poppetje-emoji.

Cameron Diaz

Voorwaarde 
Er is natuurlijk wel een ‘maar’. Wil je een katerdag opnemen? Dan mag die kater alleen een resultaat zijn van een bedrijfsfeestje of een andere werkaangelegenheid. Phil Hutcheon, founder van DICE, verklaart aan Grazia: “De beste deals in onze industrie worden gedaan na een show. We vertrouwen elkaar en willen dat mensen open zijn als ze ’s avonds genieten van live muziek.”
Bron: Her | Beeld: by Michael Discenza on Unsplash