5 x Wat je moet weten voor je een roadtrip door Amerika maakt

Tanken gaat er bijvoorbeeld net wat anders.

Als er iets is wat niet mag ontbreken op je ‘Before I Die‘-lijstje, is het wel een roadtrip door Amerika. Maar is het slechts een kwestie van een auto huren en gaan? Of komt er wel wat meer bij kijken? Wij delen enkele nuttige tips voor als je binnenkort gaat roadtrippen. 

Kosten
In Amerika mag alles wat kosten, zo ook een huurauto. Je hebt maatschappijen die goedkopere bakkies aanbieden, maar bezuinig niet op je four wheels en investeer in een huur auto van goede kwaliteit. Ruwe onverharde wegen zijn niet ongewoon en in het land van onbegrensde mogelijkheden wil je niet met je auto aan de kant van de weg staan terwijl je óók nog eens geen bereik hebt.

Tanken
In Amerika gaan veel dingen net een beetje anders dan bij ons, zo ook het tanken. Waar wij de benzineslang gewoon in de auto steken en achteraf betalen, moeten Amerikanen éérst de shop inlopen om door te geven voor hoeveel dollar ze willen tanken aan welke pomp. Er komt vaak wat schatwerk bij kijken, maar de benzineprijzen liggen in The States wel een stuk lager.

Banden schuin
In Nederland hebben we de Vaalserberg, maar heuveliger dan dat wordt het niet. We denken er bij het parkeren dus niet bij na om de wielen van de auto schuin te zetten. Toch is het helemaal niet zo’n gek plan in het heuvel- en bergrijke Amerika. Als je op een helling hebt geparkeerd en de auto van de handrem hebt gehaald, kan de auto op deze manier niet per ongeluk tegen de auto voor je rollen, omdat de banden de andere kant op staan.

Automaat
In Amerika kun je bijna niet om het automaat rijden heen. Vrijwel alle autoverhuurbedrijven geven je zo’n dergelijke auto mee omdat Amerikanen het niet zo hebben op een schakelbak. Het is even wennen, maar na een dagje heb je dat automaat rijden zo onder de knie. Onthoud alleen dat je de rem altijd intrapt als je voor een stoplicht staat, de auto rolt namelijk gewoon door als jij de rem loslaat.

Apps
Twintig jaar geleden moest men het nog stellen met een papieren kaart die je -net als een opblaaszwembad- nooit meer terugkreeg in zijn originele vorm. Tegenwoordig zijn er tig apps die je het roadtrip leven wat makkelijker kunnen maken, maak daar dus gebruik van. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gratis offline navigatie app Here We Go?

Behulpzame Amerikanen
Amerikanen zijn heel behulpzaam, mits ze doorhebben dat je hulp nodig hebt. Vertoont je auto gekke capriolen? Zet je auto dan aan de kant van de weg met de motorkap omhoog en de kans is groot dat er wel iemand stopt om je een handje te helpen. Heb je je vastgereden in het zand? Een Amerikaan met een flinke Chevrolet wil je er best uittrekken.

Bron: Forare | Beeld: Forare