Barbie komt op Internationale Vrouwendag met sterke vlog voor jonge meisjes

Laat je stem horen, luidt Barbies boodschap aan jonge meisjes.

Barbie werd ooit gezien als een leuk stuk speelgoed voor meisjes dat ze aan konden kleden en dat aan de arm van Ken moest paraderen. Inmiddels is Barbie veel meer dan die blonde barbiepop. Als één ding dat beaamt, is het wel de Barbievlog die verscheen ter ere van Internationale Vrouwendag.

In de barbiewereld is de afgelopen jaren veel veranderd. De pop is te verkrijgen in meerdere vormen en kleuren en ze leert meisjes niet alleen maar om mooi te zijn. Een serieuze carrière zoals bijvoorbeeld piloot, president en advocaat is ook gewoon voor haar weggelegd. Én… ze laat niet over zich heenlopen. In haar vlog ter ere van Internationale Vrouwendag en het zestigjarige bestaan van Barbie legt ze jonge meisjes een -voor helaas veel vrouwen herkenbaar- scenario voor, waarin mannen boven vrouwen worden gesteld.

Laat je stem horen
In haar vlog Finding Your Voice vertelt Barbie dat ze tijdens een vergadering met een goed idee kwam, maar dat ze het gevoel kreeg dat niemand er oren naar had. Niet veel later werd hetzelfde idee door een man geopperd en opeens was voor hem de jackpot binnen, want dat was ‘o zo’n goed idee’. En dat klopt niet. In haar vlog wil Barbie jonge meisjes aanmoedigen om op te komen voor zichzelf en om niet over zich heen te laten lopen.

Positieve reacties
De vlog van Barbie wordt door veel actieve YouTubers positief ontvangen. Niet alleen jonge meisjes reageren, ook ouderen zijn lovend over de video. Want, zo luiden de reacties, positiviteit kan inderdaad alles veranderen en het is zo belangrijk dat meisjes leren dat zij op gelijke voet staan met mannen. “Dit kanaal is zo belangrijk. Ik ben 23 jaar en hou hiervan en raadde het aan mijn jonge nichtje aan. Ik hoop dat ze dit kanaal bekijkt”, was een van de vele positieve reacties.

Beeld: Still video Barbie