5 vrouwen over wat ze graag vóór hun eerste Brazilian wax hadden geweten

“Dat ik op handen en knieën moest, vond ik niet heel erg fijn”

Letterlijk én figuurlijk met de billen bloot. Dat is toch wel een beetje wat de Brazilian wax inhoudt. En dat omdat je graag haarloos door het leven wilt gaan. Erg makkelijk is het alleen niet om zomaar op de waxstoel plaats te nemen om net dáár gewaxt te worden. Vijf dames delen wat ze graag van tevoren hadden geweten over het met hete wax laten ontharen van de schaamstreek.

Melanie (26) vond dat de haartjes wel erg snel terug waren.
“Met misschien wel naïeve optimisme onderging ik mijn eerste behandeling met het idee dat ik minstens vier weken haarvrij zou zijn. Nou, niet dus. Na een week kwamen de eerste haartjes alweer tevoorschijn. Tijdens mijn tweede behandeling hoorde ik dat dit heel normaal is, omdat tijdens de eerste keer veel haartjes afbreken en dat deze haartjes bij een tweede behandeling wel worden meegenomen. Gelukkig bleek dat te kloppen.”

Als een soort kikker op de waxstoel liggen, vond Birgit (28) vermoeiender dan verwacht.
“Voor ik überhaupt een afspraak maakte, had ik het hele web afgespeurd naar ervaringen van andere vrouwen. Iedereen had het over de pijn en dat je je er even overheen moest zetten dat iemand je vagina van alle kanten zou zien. Niemand vertelde er alleen bij hoe verzuurd je benen aanvoelen wanneer je lang met je hakken tegen elkaar aan op de behandelstoel moet liggen.”

Achteraf was het voor Aline (26) helemaal niet zo beschamend om met je blote, behaarde foef op de stoel te liggen.
“Als ik me ergens in badkleding moet vertonen, voel ik me al redelijk opgelaten. Laat staan wanneer je letterlijk met de billen bloot moet. Ik ben een vrij preuts persoon en keek vooral op tegen het naakte deel en niet tegen de pijn. Toen het ondergoed uit moest, was het even onwennig, maar toen de behandeling eenmaal begon was ik er al overheen dat ze mijn behaarde vagina zag. Want, zo verzekerde de waxspecialist mij, ze had écht alles al eens gezien.”

Chiara (25) vond de houding waarin ze werd gezet niet erg prettig.
“Je gaat naar de waxstudio om volledig onthaard te worden. Ik snap dat het daarvoor belangrijk is dat degene die waxt overal bij kan, maar dat ik op een gegeven moment op handen en knieën moest staan vond ik niet heel fijn. Ik vond het toch wel een beetje onwennig.”

Het verbaasde Birgit (29) hoe snel ze zich op haar gemak voelde.
“Als ik iets spannend vind, ga ik er van alles over op internet lezen. Een dergelijke wax is gewoon een gevoelig onderwerp en ik wilde weten hoe anderen het vonden. Iedereen had het erover dat ze heel snel op hun gemak werden gesteld, maar ik zag het alweer voor me dat ik net iemand had die chagrijnig was. Gelukkig bleken de commentaren op internet te kloppen. Ik bleek zelfs heel gezellig met de waxster te kunnen praten.”

Bron: Forare.nl | Beeld: Pexels