Wie is toch die operatieassistent die je altijd in Grey’s Anatomy ziet?

De assistent in kwestie zie je in wel 228 afleveringen.

Ben je na 15 seizoen Grey’s Anatomy nog altijd een trouwe volger van het wel en wee in het Grey Sloan Memorial? Dan kan het je niet ontgaan zijn dat de chirurgen in de OR vaak geassisteerd worden door een wat oudere dame, maar wie is deze zwijgzame operatieassistent? 

Een groot mysterie is het gelukkig niet wie deze assistent is. Bokhee An, de actrice die nurse Bokhee speelt, is al vanaf 2005 te zien in de ziekenhuisserie. Ze is in 228 afleveringen van Grey’s Anatomy te zien en daarmee heeft ze meer afleveringen op haar naam staan dan Jesse Williams (Jackson Avery), Sandra Oh (Cristina Yang) en Jessica Capshaw (Arizona Robbins). Erg spraakzaam is de assistent alleen niet.

Op wat interactie met een aantal doktoren en het assisteren bij operaties na, is Bokhee niet erg veel te zien in de serie. We zien haar vaak alleen maar in de operatiekamer en wanneer er een medische kink in de kabel zit, trekt ze nooit haar mond open om met een goede oplossing te komen. Hoewel er niet veel over de assistent te vertellen valt, hebben we wel wat leuke feitjes over de actrice zelf:

  • Bokhee An is een échte operatieassistent en voor zover bekend werkzaam in een ziekenhuis in Los Angeles waar ze assisteert bij openhartoperaties.
  • Net als Chandra Wilson (Miranda Bailey) staat ook Bokhee op een stoel tijdens scènes waarin ze in de operatiekamer bezig zijn.
  • Sandra Oh onthulde ooit dat Bokhee voor haar voelde als een tweede moeder.

Bron: IMBD, Grey’s Anatomy Fandom | Beeld: Still Grey’s Anatomy