‘s Werelds eerste vegan kaaswinkel opent haar deuren

Vegan kaaskoppen opgelet!

Een van de lastigste dingen om als (beginnende) vegan op te geven is toch wel kaas. Steeds meer supermarkten komen met alternatieven, maar dit gebeurt mondjesmaat. Wat nu als er naast de reguliere kaasboeren ook vegan kaaswinkels waren. Oh, wacht! Sinds kort is die er dus.

Nederland is toch wel het land van de kaaskoppen, maar ons kikkerlandje strijkt helaas niet met de eer om ’s werelds eerste kaaswinkel ooit te mogen openen. Daarvoor moeten naar Engeland. Naar Brixton om precies te zijn. Daar openen de zusjes Rachel en Charlotte La Fauxmagerie, een winkel waar je terecht kunt voor tig vegan kaasjes.

Plantaardige kaas
Het idee voor de winkel ontstond nadat Charlotte tot de ontdekking kwam dat ze lactose-intolerant is. Ze besloot het plantaardige dieet van haar zus ook eigen te maken, maar een goed kaasje vinden bleek toch wel lastig. Daarom openden de zusje eerder dit jaar La Fauxmagerie, een vegan kaaswinkel die ‘de beste plantaardige kazen biedt in heel het Verenigd Koninkrijk’. Van kaasjes die perfect zijn om te raspen tot kazen voor een heuse vegan kaasfondue.

Genieten kan ook heel milieubewust, vinden de twee. Ze proberen daarom hun zaak zo duurzaam mogelijk te runnen en gebruiken enkel recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen.

//www.instagram.com/embed.js

Bron: Stylist | Beeld: Pexels