Elle (27) liet zich door een professional ontmaagden: ‘Zodra onze kleren uit waren, voelde het heel normaal’

“Het voelde vertrouwd en ik wist van tevoren dat ons intieme samenzijn eenmalig zou zijn”

De een beleeft haar eerste keer seks in haar tienerjaren en voor de ander komt het wat later. Maar wat als je eind twintig bent en het er niet van is gekomen, terwijl je dat wel wilt? Je zou iemand in de kroeg kunnen versieren of met iemand kunnen afspreken via een datingapp. Deze drie vrouwen besloten het over een andere boeg te gooien. Zij beleefden hun eerste keer met André, een man die via zijn site mijnontmaagding.org vrouwen helpt een fijne eerste keer te beleven. In deze reeks vertellen drie vrouwen openhartig over hun ontmaagding door André. Vandaag het verhaal van Elle.

Elle: “Die eerste aanraking voelde heel spannend, maar ook bevrijdend”

Op 27-jarige leeftijd was voor Elle haar eerste keer seks er nog niet van gekomen. Simpelweg omdat ze de juiste jongen niet tegenkwam. “Ik woon in een grijze en veelal laagopgeleide leefomgeving, studeerde aan een vrouwenopleiding en een uitgaanstype ben ik niet”, verklaart Elle. Veel hoogopgeleide mannen van haar leeftijd kwam ze daardoor niet tegen. Desalniettemin deed Elle haar best om leuke mannen te leren kennen.

Daten en onzekerheid
Ze datete met mannen die ze via Tinder ontmoette of via via leerde kennen, maar van een klik was geen sprake. “De een dook het liefst direct met mij in bed en de ander was bijna te verlegen om een gesprek te voeren, wat totaal niet past bij mijn spontane persoonlijkheid. Wellicht ben ik te kritisch, maar ik vind een goede klik ontzettend belangrijk.”

Lange tijd maakte het Elle niet uit dat ze nog maagd was. Het komt wel als ik een partner vind, dacht ze. Maar naarmate ze ouder werd, merkte ze dat ze het er lastiger mee kreeg. “Zodra leuke mannen op een chat begonnen te praten over seksuele onderwerpen, voelde ik schaamte en ongemak.  Er kwam steeds meer onzekerheid bij mij naar boven. Het werd een opstapeling van zaken, waarbij ik me ook nog eens onzeker maakte over mijn lichaam. Ik leefde in mijn eigen schaduw en vermeed seksueel contact.  Niet omdat ik dat wilde, maar omdat ik niet goed wist hoe ik hier op een prettige manier kennis mee kon maken.”

Mijnontmaagding.org
“Twee jaar geleden kwam ik de website mijnontmaagding.org van André tegen, omdat ik zocht naar herkenningsverhalen. Ik dacht ‘Wat is dit raar’, maar ik voelde ook het respect en de oprechtheid van André.  Ik volgde de site een tijdje en stuurde na een half jaar een mailtje.” Het contact dat tussen André en Elle volgde verliep prettig, maar ze vond het toch te spannend, waardoor een afspraak uitbleef. Tot het onderwerp een half jaar later ter sprake kwam. “In geuren en kleuren vertelde een vriendin over haar date en ze merkte mijn ongemak op. Ondanks dat we sinds onze veertiende vrienden waren, wist ze niet dat ik maagd was. Ook voor haar schaamde ik me. Het voelde raar, dat hoort niet als je midden twintig bent.” Praten over seks vond Elle lastig. Toch vertelde ze haar vriendin over de site waar ze destijds op stuitte. “Ik was in de veronderstelling dat ze lachend zou reageren, maar dat deed ze niet. Ze moedigde me juist aan om nogmaals te mailen en uiteindelijk maakten André en ik een afspraak om een kop koffie te drinken.”

De afspraak stond gepland, maar Elle kreeg toch twijfels.  “Ik vond het raar. Straks was het een hele rare man.” De twijfels en het feit dat haar privéleven turbulent was, zorgden ervoor dat Elle de afspraak toch afzegde. Ze studeerde af, vond een baan en alles ging z’n gangetje. Tot afgelopen januari. De gedachten om met André af te spreken kwam toen weer in haar op. “Ik schaamde me wel een beetje, aangezien ik met André had gejojood, maar al snel kreeg ik een positieve reactie en een week later spraken we af.”

De ontmoeting
De knop was om, maar de ontmoeting bleef spannend. “Ik weet nog dat ik schrok, omdat ik besefte dat we echt hadden afgesproken”, herinnert Elle zich van het moment dat ze André zag. Gelukkig verdween dat gevoel snel door de rustige, respectvolle houding die André aannam. “We dronken koffie en praatten over van alles. Van werk tot hobby’s, maar ook over de reden dat ik nog maagd was en mijn wens om dit te veranderen. We bespraken ook mijn onzekerheden. Naast mijn leeftijd en onervarenheid was ik ook onzeker over mijn lichaam. Ik ben vrij groot en heb maat 42. Ondanks dat ik daarmee een doorsnee Nederlandse vrouw ben, was ik toch onzeker omdat ik geen barbiepop ben. Toen André vroeg of hij dan een Ken moest zijn, was voor mij de tweede knop om. Dat hoefde absoluut niet.”

Tijdens haar gesprek met André was voor Elle de beslissing al gemaakt: ze wilde door André ontmaagd worden. “Tijdens ons gesprek zag ik in zijn ogen een sprankeling van begrip en oprechtheid. Na onze ontmoeting voelde ik me ontspannen en had ik helemaal geen twijfels. André zag het van zijn kant ook zitten, maar wilde dat ik er een nachtje over zou slapen.”

Onzekerheden
Elle had alles op een rijtje en wist het zeker: ze was er echt aan toe om met een man te vrijen. “Ik wilde dit eerder al graag, maar toen twijfelde ik nog. Nu die twijfels weg waren, merkte ik wel dat ik nog steeds onzeker was. Een stemmetje in mijn hoofd zei: ‘Dit is raar’ en ‘Mag dit wel?’. Ook vroeg ik me af of ik het wel kon en of ik wel mooi genoeg was.”

Toch probeerde Elle zich over haar onzekerheid heen te zetten. Waarom ze dan juist door André ontmaagd wilde worden? Ook daar had ze een reden voor. “Omdat deze onzekere kant totaal niet bij mijn persoonlijkheid past, wilde ik niet op deze manier mijn eerste keer beleven met een man met wie ik een relatie zou willen. André voelde veiliger. We hadden een klik, het voelde vertrouwd en ik wist van tevoren dat ons intieme samenzijn eenmalig zou zijn.”

Dé afspraak
En toen was het moment daar. André en Elle boekten een hotel en spraken af. “Bij ons weerzien gaf ik aan dat ik geen twijfels had, maar dat ik wel gespannen was, iets wat André heel logisch vond. Al kletsend reden we naar het hotel en ik voelde me steeds meer op mijn gemak.” Eenmaal bij de hotelkamer aangekomen, merkte Elle echter dat ze zich toch ongemakkelijk voelde. “Terwijl André de kamer checkte, wist ik me geen houding te geven. Ik stond letterlijk met een tas in mijn handen middenin de kamer. Ik gaf dit ook aan en André vroeg me wat ik nodig had om me comfortabeler te voelen. Stapje voor stapje hielp hij mijn muur af te breken. Van tevoren hadden we een duidelijke afspraak gemaakt en dat was dat ik te allen tijden kon aangeven dat ik niet verder wilde. Hij zou mij dan netjes afzetten waar hij me had opgehaald. Het was fijn dat hij dit uitsprak.”

Om in de stemming te komen werden de gordijnen gesloten, poetsten André en Elle samen hun tanden en werden er kaarsjes aangestoken. “Daarna kwam André dicht tegen mij aanstaan”, herinnert Elle zich. “Die eerst aanraking voelde heel spannend, maar ook bevrijdend. Al vrij snel durfde ik André ook aan te raken. We hebben gezoend en André daagde mij uit om initiatief te nemen. Het bijzonderste moment kwam toen we elkaar gingen uitkleden. Ik was bang dat ik dit spannend zou vinden en me ongemakkelijk zou voelen, maar dit was totaal niet het geval. Zodra onze kleren uit waren voelde het heel normaal, bijna alsof ik dit vaker had gedaan. Dat gevoel zorgde voor verwarring: had ik me daar al die tijd zo druk over gemaakt? Toen we naakt waren, zijn we samen gaan douchen en heeft André mij een heerlijke massage gegeven. We besteedden daarna veel tijd aan ontspanning en het aftasten van elkaars lichaam. De ontmaagding daarna maakte maar een klein deel uit van ons samenzijn.”

Geen maagd meer
“Specifieke verwachtingen van seks had ik van tevoren niet echt, wel vond ik het idee spannend en ik vond het lastig om hierover na te denken. Alsof het iets was wat ik eigenlijk niet mocht. Ik was ook een beetje bang dat de ontmaagding pijnlijk zou zijn, maar dit was totaal niet het geval. Achteraf gezien zag ik in dat ik mezelf dit heb ontzegd, puur uit onzekerheid voor het onbekende.”

Of Elle spijt heeft van de ontmaagding? Daar kan ze kort over zijn: absoluut niet! “Ik voelde me goed en had genoten van ons samenzijn. Wel was ik nog steeds in de war. Enerzijds omdat onze tijd samen voorbij vloog, anderzijds omdat ik zo makkelijk uit mijn schaduw stapte en kon genieten. Het besef kwam dat ik mijzelf jarenlang te veel ontzegd had.”

Seks met een ander
“De ontmaagding heeft ontzettend veel gedaan voor mijn zelfvertrouwen. André heeft veel voor mij betekend en ik ben sterker in mijn schoenen gaan staan. Dat had ik van tevoren niet durven dromen. Ik straal nu veel meer zelfvertrouwen uit. Ik denk dat dit komt omdat ik lichamelijk veel zekerder van mezelf ben geworden. Daarnaast bleek seks helemaal niet zo spannend als ik dacht. Juist omdat dit een enorm obstakel in mijn leven was, werkt het nu heel bevrijdend dat dit niet meer zo is. Het geeft vertrouwen in andere situaties. Misschien kan ik wel meer aan dan ik zelf dacht. Ik ben veel nieuwsgieriger geworden en durf iets meer de veilige paden te verlaten. Ik heb zelfs al seks gehad met iemand anders! Ik heb iemand leren kennen waar leuk contact uit is ontstaan. Ik durf nu van intimiteit te genieten en had nooit verwacht dat ik zo snel intiem contact met een man zou hebben.”

Lees ook het verhaal van Julia: “Mijn schaamte voor mijn maagdelijkheid blokkeerde me enorm in het contact met mannen”

Bron: Forare.nl | Beeld: Photo by Daria Shevtsova from Pexels