Julia (30) liet zich ontmaagden door een professional: ‘Mijn schaamte voor mijn maagdelijkheid blokkeerde me in contact met mannen’

“Had ik dit maar veel eerder gedaan.”

De een beleeft haar eerste keer seks in haar tienerjaren en voor de ander komt het wat later. Maar wat als je begin dertig bent en het er niet van is gekomen, terwijl je dat wel wilt? Je zou iemand in de kroeg kunnen versieren of met iemand kunnen afspreken via een datingapp. Deze drie vrouwen besloten het over een andere boeg te gooien. Zij beleefden hun eerste keer met André, een man die via zijn site mijnontmaagding.org vrouwen helpt een fijne eerste keer te beleven. In deze reeks vertellen drie vrouwen openhartig over hun ontmaagding door André. Vandaag het verhaal van Julia.

Julia: ‘Het feit dat ik nu geen maagd meer ben, is een enorme last van m’n schouders’

Haar twintiger jaren was Julia al gepasseerd toen ze nog maagd was. Niet uit principe, zo vertelt ze, maar omdat bepaalde dingen nu eenmaal anders lopen dan voorgesteld. “Tijdens mijn pubertijd en mijn daaropvolgende studententijd vonden er in mijn directe omgeving een aantal crisissen plaats, daardoor had ik weinig oog voor mijn eigen ontwikkeling. Een periode waarin je normaal op ontdekkingstocht gaat en diverse dingen uitprobeert miste ik.”

Daten
“Ik stak al mijn energie in anderen en voor ik het wist was ik 25 jaar met weinig ervaring met mannen. Ik werd daardoor onzeker.” Er waren wel mannen die geïnteresseerd waren in Julia, maar verder dan een paar dates kwam het niet. “Ik schaamde me dat ik op deze leeftijd nog maagd was. Ik was bang voor de reacties, bang dat de eerste keer zou tegenvallen. Ik liep vast in mijn onzekerheid naar mannen toe.”

De behoefte aan intimiteit drukte Julia lange tijd weg, maar na het passeren van haar twintiger jaren lukte dat niet meer. “Mijn behoefte aan intimiteit was groter geworden, maar mijn onzekerheid was des te meer aanwezig, want wie is er nu nog maagd op 30-jarige leeftijd? Ik schaamde me zo erg dat zelfs niet al mijn vriendinnen het wisten.”

De website van André
Op een dag stuitte Julia op de website van André, waarop hij schrijft dat hij vrouwen wil helpen met het beleven van een fijne ontmaagding. “André kwam op zijn website oprecht, gevoelig en respectvol over. Deze ontdekking voelde als een soort bevrijding, een manier om op een respectvolle en liefdevolle manier voor het eerst intiem te kunnen zijn met een man.” Toch duurde het nog zeker een jaar voor Julia André contacteerde. “Ergens had ik nog hoop dat ik het op ‘eigen kracht’ zou kunnen. Dat ik iemand tegen zou komen bij wie ik me genoeg op mijn gemak zou voelen om de stap te zetten.”

Een paar maanden voor haar dertigste verjaardag besprak Julia de website van André voor het eerst met vriendinnen. “Ter plekke bestudeerden we de website en mijn vriendinnen vonden het niet eens zo’n gek idee. Als het me helpt om van die blokkade af te komen, waarom niet?” Uiteindelijk, net nadat ze dertig was geworden, stuurde Julia een berichtje naar André. “Ik voelde me enorm opgelaten toen ik de mail verstuurde. Het voelde als een grote eerste stap wat betreft seks. André zijn reactie was begripvol en hij bood een luisterend oor. Hij gaf me nuttige inzichten op basis van wat ik hem vertelde, waardoor ik me minder beschaamd voelde. Mijn gevoel bij André was daarom positief.”

Een wirwar aan gedachten
Het positieve gevoel dat Julia had bij André resulteerde in een ontmoeting. “Er spookten allerlei gedachten door mijn hoofd. ‘Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?’, ‘Gaat dit de eerste stap zijn naar de eerste keer seks?’, ‘Ik ken hem niet, straks is het een of andere gek’, ‘Zul je net zien dat ik een bekende tegenkom’, ‘Straks valt hij tegen, wat moet ik dan? Ik wil niet voor eeuwig maagd blijven’ en uiteindelijk dacht ik: ‘Oké, doe even normaal.” Toen Julia eenmaal oog in oog met André stond, bleken de spookgedachten voor niets te zijn geweest. “Mijn eerste indruk was dat hij een normale en leuke man is. Zijn profiel op zijn website matchte met de man die voor me stond, dus dat was een hele opluchting!”

De eerste afspraak gebruikten André en Julia om elkaar beter te leren kennen. Terwijl ze een kop koffie dronken, kletsten ze over koetjes en kalfjes, maar ook over hoe een eventuele ontmaagding precies zou gaan. “Ik was enorm nerveus en ook wel verlegen. Ik zat er zeker in het begin niet relaxt bij. Ik was me erg bewust van mijn omgeving en bang dat iemand iets zou horen. Gelukkig bleef André rustig. Hij legde uit hoe zo’n dag verloopt en gaf aan het einde van onze kennismaking aan dat hij bereid was dit avontuur met mij aan te gaan. Wel wilde hij dat ik er nog een paar nachtjes over zou slapen om alles te laten bezinken voordat ik hem mijn antwoord gaf. Ik vond het fijn dat hij er zo over dacht.”

Laten bezinken
“Na de ontmoeting was ik overweldigd van alle indrukken en het vooruitzicht in het geval ik ‘ja’ zou zeggen.” Uiteindelijk hakte Julia de knoop door en wist ze dat ze zich door André wilde laten ontmaagden. “Ik kreeg het benauwder bij het idee als ik ‘nee’ zou zeggen dan ‘ja’, want wat dan? Ik voelde me al zo beschaamd dat ik op mijn dertigste nog steeds maagd was. Ik wilde dat niet nog verder laten oplopen. Het is niet zo dat ik per se op de ware zat te wachten. Het enige wat ik echt wilde, was dat ik een bepaalde klik met een man zou hebben. Ik wilde niet zomaar met iemand het bed induiken om die eerste keer maar achter de rug te hebben. Daarnaast blokkeerde mijn schaamte voor mijn maagdelijkheid me enorm in contact met mannen. Bij André voelde het goed. Hij gaf me een veilig gevoel, waar ik op dat moment behoefte aan had.”

De afspraak
De keuze was gemaakt: Julia ging het doen. Letterlijk en figuurlijk. “Ik vond het enorm spannend wat op me te wachten stond”, herinnert Julia zich van de dag waarop het zou gebeuren. “Ik was extra vroeg naar het hotel gekomen waar we hadden afgesproken en had de kamer alvast in me opgenomen. Ik ben daarna een rondje gaan lopen, om zo mijn zenuwen onder controle te krijgen. Toen André liet weten dat hij er was, ben ik met een bonzend hart terug naar het hotel gelopen.”

Voordat André en Julia naar de hotelkamer gingen, dronken ze thee in het hotel en namen ze de gemaakte afspraken door. Zo werd er besproken wat ze wel en niet wilden. Langzaamaan verdween het nerveuze gevoel bij Julia. “Mijn zenuwen waren verdwenen toen we eenmaal in de hotelkamer waren. Met kaarsjes en achtergrondmuziek creëerde André een veilige en vertrouwde omgeving. Ook zijn rustige, geduldige en respectvolle houding had een ontspannen werking op me. André had me op het hart gedrukt om goed te blijven communiceren. Als er iets gebeurde wat ik niet prettig vond, dan kon ik dat gelijk aangeven, maar ook als ik iets wel lekker vond mocht ik dat laten blijken. En toen begon het echt. Eerst een omhelzing om rustig aan elkaars lichaam te wennen en langzaam hebben we elkaar uitgekleed. We douchten samen en gingen steeds een stapje verder. Ik voelde me continu op mijn gemak en niks voelde gehaast. André checkte tussendoor ook hoe ik me voelde, wat ik erg lief vond. Hij heeft me echt laten genieten. Hij heeft me oraal en met vingers bevredigd en we hebben verschillende standjes geprobeerd, zo leerde ik ook een beetje wat ik fijn vond. Later heb ik ook ervaren hoe het is om een man te bevredigen, wat ook goed voelde en ik ook leuk vond om te doen.”

Waardevolle ervaring
“Met een voldaan gevoel en de gedachte ‘had ik dit maar veel eerder gedaan’ nam ik afscheid van André. Dankzij de rust die André uitstraalt en zijn begrip voor de situatie is het een hele waardevolle eerste keer geworden. Het heeft me een stuk zekerder gemaakt. Op het moment in de hotelkamer creëerden we een heel fijne en intieme connectie waar we allebei van genoten, ook al zijn we niet elkaars grote liefde en hebben we ieder ons eigen leven.”

“Ik kijk met een voldaan en opgelucht gevoel terug op de ervaring. Het is een hele waardevolle eerste keer geworden, precies zoals ik het in mijn hoofd had: liefdevol en met respect. Het heeft m’n zelfvertrouwen positief beïnvloed, want ik heb nu eindelijk zelf ervaren hoe het is om intiem met een man te zijn. Ik weet beter wat ik lekker vind, ik heb meer inzicht in hoe ik een man kan bevredigen. Het feit dat ik nu geen maagd meer ben, is een enorme last van m’n schouders.”

Lees ook het verhaal van Elle: “Toen onze kleren uit waren, voelde het heel normaal”

Bron: Forare.nl | Beeld: Tracey Hocking on Unsplash