Vrouwen over de onaardigste ‘complimenten’ die ze ooit kregen

‘Mijn mannelijke collega gaf toe dat ik dat wel netjes had gedaan… voor een vrouw’

Verscheidene studies toonden al aan dat het geven van een complimentje goed is voor je eigen geluksgevoel, mits die complimenten gemeend zijn. Jammer genoeg blijkt een boodschap in de vorm van een complimentje niet altijd zo leuk te zijn als het in eerste instantie klinkt. Deze vrouwen weten er alles van.

Melodie: “Een gesprek met mijn collega begon zo complimenteus ,nadat ze me vertelde dat ik een mooie taille had. Zij wilde dat ook wel, al was ik waarschijnlijk de enige ‘die zulke brede heupen’ kon hebben.”

Veerle: “Mijn rijbewijs haalde ik op latere leeftijd, omdat ik er simpelweg eerder geen geld voor had. Trots op mezelf was ik toen ik maar 26 rijlessen nodig had en daarmee een goedkoper pakket kon afsluiten bij mijn rijschool. Ik was erg onder de indruk van mezelf en mijn mannelijke collega gaf toe dat ik dat wel netjes had gedaan… voor een vrouw.”

Eva: “Tijdens een kwetsbaar moment gaf ik toe aan een kennis dat ik wel graag een relatie zou willen. Haar reactie? Ik had juist geluk, want anders had ik de afgelopen tijd niet de bloemetjes buiten kunnen zetten, zoals ik ‘normaal zo graag deed.”

Fatima: “Ik ben iemand geweest die altijd voor mezelf opkomt als ik het idee heb dat ik onjuist word behandeld. Mijn schoonzus had daar veel respect voor, vertelde ze me: “Ik vind het zo knap dat je je er niets van aantrekt als mensen je stom vinden.”

Gill: “Ik ben altijd al vol geweest, maar probeer hier niet te onzeker over te zijn. Dit is gewoon mijn bouw. Toch moest ik me er even overheen zetten om groepslessen te volgen met mensen die in mijn ogen zo slank zijn als een den. Na de groepsles kwam een van de meiden naar me toe om te zeggen dat ik het goed had gedaan en dat ik helemaal niet zo’n slechte conditie had voor een steviger iemand.”

Mandy: “Mijn ex vroeg zich verwonderd af waarom ik niet wat meer op zijn schoonzus leek. Hij snapte niet waarom ik daarna zo kwaad was.”

Bron: Forare.nl | Beeld: Ehimetalor Unuabona on Unsplash