6 x Voor minder dan 50 euro vlieg je naar deze bestemmingen

Goedkope retourtjes binnen Europa.

Een blauwe enveloppe op de deurmat, je wasmachine die het leven laat en een afvalstoffenheffing die wéér duurder uitviel dan het jaar ervoor. Je zuurverdiende centen gaan naar allerlei zaken waarin je liever geen geld wilde steken. Betekent dat dat je dat gewenste stedentripje moet laten voor wat het is? Nee hoor, voor minder dan vijftig euro vlieg je naar deze Europese bestemmingen. 

Marseille
Vind je Parijs iets te druk, maar wil je alsnog een grote Franse stad bezoeken? Dan zit je in Marseille goed. Bekijk de haven Le Vieux-Port, wandel door de smalle straten van de oude, sfeervolle wijk Le Panier en koop leuke snuisterijtjes in de charmante boetiekjes van de havenstad. Voor minder dan 50 euro vlieg je vanaf Eindhoven naar Marseille met de luchtvaartmaatschappij Ryanair. Let wel op: het handbagagebeleid van Ryanair is bescheidener dan je wellicht gewend bent.

50 euro bestemmingenPhare de Sainte Marie – Beeld: Wendy Corniquet via Pixabay

Londen
Als je een zwak hebt voor zoete lekkernijen, musicals en hippe wijken, dan ben je in Londen aan het juiste adres. Geniet in de stad van een van de tig high tea’s die wordt aangeboden, bezoek een musical in West End of spendeer je middag in de wijk Nothing Hill. Wil je het drukke van de stad even ontvluchten? Ga dan naar Hampstead Heath of Primrose Hill voor een prachtig uitzicht over de stad. Met Easyjet vlieg je vanaf Schiphol goedkoop naar Londen. Woon je dichterbij het vliegveld van Eindhoven? Vlieg dan met Ryanair naar deze wereldstad.

50 euro bestemmingenMillennium Bridge – Beeld: Anthony Delanoix on Unsplash

Basel
Als we het over Zwitserland hebben, denken we eerder aan Zürich en Bern, maar ook Basel is het bezoeken waard. Het stadje ligt ten noorden van Zwitserland tegen de grens van Frankrijk en Duitsland aan. Het is een kleinere stad en daarom perfect voor de city trippers die het rustig aan willen doen. Bekijk de Kathedraal van Basel, struin door de botanische tuinen of snuif cultuur op in een van de vele musea. Met Easyjet vlieg je voor een appel en een ei naar deze Zwitserse stad vanaf Amsterdam.

50 euro bestemmingenWinkelstad in Basel – Beeld: Birgit Böllinger via Pixabay

Malta
Wil je naar een oord waar de zon schijnt en wil je niet al te diep in de buidel hoeven tasten? Dan is Malta een goede optie. Als je bereidt bent naar Maastricht te reizen, kun je voor minder dan 50 euro met Ryanair naar het Europese eiland vliegen. Lekker relaxen in de zon op ansichtkaartachtige stranden en slenteren door de authentieke straatjes van Valletta. Wie wil dat nu niet?


Kust van Malta – Beeld: Ferenc Horvath on Unsplash

Dublin
Liefhebbers van pintjes, mooie natuur en kleinere steden kunnen hun hart ophalen in Dublin. De stad biedt genoeg vertier om je een weekendje te vermaken, maar binnen no time begeef je je in het Ierse landschap. Het mag dan wel veel regenen in Ierland, maar dat mag de pret niet drukken. Komt het toch met bakken uit de lucht? Dan duik je toch een van de vele sfeervolle pubs in? Met Ryanair vlieg je vanaf Amsterdam voor een habbekrats naar de Ierse hoofdstad.

50 euro bestemmingenThe Temple Bar – Beeld: Diogo Palhais on Unsplash

Stockholm
In de winter kan het nogal koud worden in de stad, maar Stockholm is een waar pareltje om te bezoeken. Het stadshart alleen al is een bezoekje waard. In Gamla Stan zijn tig leuke barretjes, winkeltjes en vind je een aantal van de hoog aangeschreven bezienswaardigheden van de stad, zoals de Stockholm kathedraal en het Koninklijk Paleis. Gek op ABBA? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het ABBA museum. Wil je voor een prikkie naar deze stad vliegen? Dan kun je het beste via vliegveld Weeze vliegen, wat net even over de grens bij Nijmegen ligt. Ryanair vliegt je vervolgens naar deze mooie hoofdstad.

50 euro bestemmingenSkyline van Stockholm – Beeld: Micael Widell on Unsplash

CO2 compenseren
Toegegeven, bovenstaande prijzen maken het wel enorm aantrekkelijk om vaker een weekendje weg te gaan. Alleen wordt het milieu er iets minder blij van als je elke maand in het vliegtuig stapt. Op de website Trees for All kun je de uitstoot van je vliegreis berekenen én compenseren door een bedrag te doneren. De stichting gebruikt dit geld om bomen te planten, te beschermen of om juist bestaande bossen te herstellen.

Openingsbeeld: Eduardo Velazco Guart on Unsplash