Central Perk vibes: 9 x zo combineer je een oranje ‘Friends-bank’ in je interieur

Zo intrigeer je die velvet bank in je interieur.

Fans zochten tijdens een bezoekje aan New York tevergeefs naar het beroemde stamcafé uit de tv-serie Friends. Central Perk bleek helaas fictief. De bank waar Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Joey en Ross op plaatsnamen is dat daarentegen niet. Tenminste, de oranje bank werd meerdere keren nagemaakt. Hoewel een replica alsnog niet makkelijk te verkrijgen is, zijn oranje banken an sich dat wel. Hoe je ze opneemt in je interieur? Ook dat is makkelijker dan je misschien denkt. 

Standaard kleuren als bruin en crème moeten plaatsmaken voor bonte kleuren. Ook felle kleuren zijn tegenwoordig geliefd voor een bank. Hoewel het soms wat moeilijker te combineren is met de rest van je interieur, is het heus geen gevalletje mission impossible. Wij zochten negen prachtige voorbeelden op.

Laat het terugkomen in het tapijt 
Een oranje bank in de woonkamer zetten, doen velen niet zomaar. Hoe zorg je ervoor dat je bank in je woonkamer past? Heel simpel: combineer het met een tapijtje waar oranje kleuren in terugkomen.

bank1

Combineer het met rustige details
Krijg je niet een heel drukke woonkamer als je er een oranje bank neerzet? Valt erg mee. Met name wanneer je wat rustigere kussens op je bank legt, lijkt je bank wat rustiger. Al moet je natuurlijk niet een heel arsenaal aan kussentjes op je bank deponeren.

bank2

Neem ook koelere en neutrale kleuren op in je interieur
Het misverstand bestaat dat oranje druk oogt. Gelukkig hoeft dat niet. Combineer de oranje bank met wat koelere en neutrale kleuren. Veel wit in je woonkamer zorgt ervoor dat je prima een oranje bank kunt nemen. Ook zorgt al het wit ervoor dat je je interieur niet snel zat bent.

bank3

Orange is the new black
Schuw je die oranje kleur niet? Dan kun je het oranje ook in je interieur laten terugkomen door een muurtje oranje te sauzen. Al is het nog de vraag hoe lang je het leuk blijft vinden.

bank4

Wit + oranje = warmte
Ben je gek op wit, maar wil je niet dat je woonkamer bijna ijzig oogt? Dan maakt de oranje bank daar korte metten mee. Het geheel oogt nog steeds heel wit en clean en toch ook warm.

bank5

Donkere kleuren passen prima bij oranje
Het kan natuurlijk ook dat je helemaal niet gek bent op wit in huis. Trekt juist het tegenovergestelde je? Dan zit je met een oranje bank ook goed. Het staat namelijk prachtig bij een donkerkleurige muur, zoals zwart of donkergroen.

bank7

Planten hebben een groot effect
Zoals we hierboven al zeiden gaat oranje prima samen met groen. Zie je een groen muurtje niet zitten? Dan kun je natuurlijk ook groen in huis halen in de vorm van planten.

bank8

Blauw en oranje is ook zo’n gekke combinatie nog niet
Oranje lijkt zo’n uitgesproken kleur, maar het gaat samen met veel andere kleuren. Blauw of oranje klinkt misschien gek, maar onderstaande foto bewijst dat de twee prima samen gaan.

bank9

Rust behouden
Ook deze foto bewijst maar weer dat je alsnog een rustige woonkamer kunt hebben met een oranje bank. Friends’ Central Perk oogde erg vol, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

bank10

Beeld: William Warby, Flickr