10 x Zo staat het ervoor na BZV aflevering 2 van seizoen 2019-2020

Na weken wachten zagen we gisteravond eindelijk hoe de boeren hun brieven ontvingen.

Hield jij de zondagavond vrij voor het begin van het nieuwe Boer zoekt Vrouw-seizoen? Welkom bij de club! En masse zaten we gisteravond aan de buis gekluisterd om te zien hoe de boeren van het 2019-2020 seizoen hun brieven ontvingen. Nog wat stof nodig om maandagochtend bij het koffieapparaat te bespreken? Wij geven je het.

We gaan nog veel horen over die wauw-factor
Tijdens de uitzending van gisteravond reed Yvon als eerst het erf van Geert op. Welgeteld 79 dames klommen in de pen om een briefje naar Geert te sturen. En die Geert blijft er maar rustig onder. Al weet-ie goed wat hij wil: de wauw-factor, zoals hij weken geleden tijdens de voorstelronde al verkondigde. Opnieuw benadrukte hij dat tijdens de uitzending van gisteravond, want die factor moet wel écht aanwezig zijn. Wij vermoedden dat we nog vaak het begrip ‘wauw-factor’ uit de mond van Geert gaan horen.

Bastiaan is praktisch ingesteld 
Dat Bastiaan dames op de boerderij te logeren krijgt, wisten we al tijdens de voorstelronde. Vlotte jongen, leuk babbeltje, zo een zien de dames wel zitten. En inderdaad, 167 vrouwen dachten er zo over. Niet alleen schreven de vrijgezellen een briefje, maar een stuurde ook een compleet pakket kaas mee (erg welkom) en eentje knutselde zelfs een huisje voor haar en Bastiaan. De 36-jarige gaat er allemaal maar nuchter mee om. Efficiënt als de boer is maakte hij verscheidene stapeltjes. ‘Waarschijnlijk nee’ en ‘Bijna ja’. Liefde mag natuurlijk af en toe ook wel een beetje praktisch zijn.

Johan is een dankbaar man
De liefde staat in dit datingavontuur natuurlijk op één. Toch durven we te wedden dat elke Boer zoekt Vrouw-boer hoopt op genoeg brieven voor de logeerweek. Voor boer Johan zit het er niet in en hij lijkt dat toch niet zo erg te vinden als wij dachten. Hij is blij met de 14 brieven die hij kreeg. “Hartstikke mooi”, vindt hij het.

Frans gaat voor inhoud
Boer zoekt Vrouw-fans lazen afgelopen week wellicht al dat presentatrice Yvon verklaarde dat het verrassend is welke boeren doorgaan voor de logeerweek. En inderdaad, de blondine had gelijk. Wij hadden ons geld ingezet op de Friese Frans, maar met 37 brieven kwam hij er net niet. Wat ons wel blij verraste is dat Frans niet op de vleeskeuringtour ging. Hij keek niet eerst naar de foto’s, maar naar de tekst. Al kreeg hij hier niet lang de tijd voor. Zoals tijdens voorgaande seizoenen ook gebeurde, nodigde Yvon – of eigenlijk de productie – alle briefschrijvers uit. Allemaal leuke mannen. En 37 briefschrijvers mogen dan wel te weinig zijn voor een logeerweek, maar als al die heren in je woonkamer staan is het toch een behoorlijk aantal.

Annemiek is geliefd 
Maar liefst 633 mannen vonden de boerin uit Tynaarlo interessant en stuurden een berichtje haar kant op. Tig mannen waren zelfs zo creatief om een filmpje op te nemen en eentje stelde zelfs een matchende kalender samen. Aan creativiteit geen gebrek. Tig mannen kwamen voorbij tijdens de uitzending van gisteravond. Maar wat ons vooral bijbleef waren de fantastische koeienpantoffels die Annemiek in de ochtend droeg.

John heeft binnenkort iemand die voor hem komt koken 
Een gezonde leefstijl hield John er nog niet op na. Afhaalmaaltijden zijn voor hem elke dag vaste prik, maar wij vermoedden dat daar binnenkort verandering inkomt. Hij ontving niet genoeg brieven om door te gaan voor de logeerweek, maar het waren toch 24 vrouwen die aangaven interesse te hebben in de 39-jarige boer, waaronder een kokkin. Wij hopen dat het fornuis binnenkort vaker gebruikt wordt dan een keer per maand.

Jan is een bescheiden man
Wanneer Yvon vraagt of Jan hoopt op veel of weinig brieven, stelt de zorgboerderijhouder zich bescheiden op. Hij hoopt op veel brieven van leuke vrouwen, maar dat het er net niet genoeg zijn om door te gaan, maar eigenlijk kan hij ‘het niet voorstellen dat er zoveel vrouwen zijn die dat willen’. Toch wel. 63 vrouwen schreven een brief aan Jan en volgende week moet hij eraan geloven: speeddaten!

Ronald durft de stoute schoenen aan te trekken 
Ook Ronald kreeg met 28 brieven niet genoeg om door te gaan voor de speeddates, maar dat houdt Ronald niet tegen in zijn zoektocht naar de liefde. Bovendien hoeft hij ook niet te wachten tot de speeddates om zijn geïnteresseerden te zien. Hij kan nu immers meteen een belletje doen. Al doet hij meer dan een belletje. Hij Facetimet meteen een van de briefschrijfster! Chapeau Ronald! De meesten vinden bellen al supereng, maar Ronald wil iemand meteen zien. Wij hopen op een liefdessucces voor Ronald.

Geert Jan onderdrukt zijn emoties niet 
Onder vrouwen hoor je nog weleens geklaag over het gebrek aan emotionele uiting bij mannen. Een man die zich goed kan én durft te uiten blijkt boer Geert Jan. De 61-jarige ontving 56 brieven en daar staat hij van versteld. “Had ik niet gedacht”, zegt hij emotioneel aan de keukentafel tegen Yvon. Een leesteam had hij dan ook niet niet gereed. Maar in no time trommelde hij een team op om met hem door de brieven te gaan. Geert Jan weet overigens ook wel wat hij wil: “Geen saaie vrouwen”.

Willem wordt in de watten gelegd
Hij ontving zes brieven en kreeg daarmee de minste brieven van dit seizoen. Maar er hoeft er natuurlijk maar ééntje tussen te zitten. Hoewel Willem niet doorging voor de speeddates, had hij maar wel mooi een groepsdate waar hij niet lang op hoefde te wachten. Vijf dames verzamelden zich om boer Willem te ontmoeten. Waarschijnlijk waren ze bekend met het gezegde ‘de liefde gaat door de maag’. Willem werd namelijk verwelkomd met allerlei zoete lekkernijen. Dat lijkt ons een goed begin van de middag!

Door naar de speeddates zijn boeren Annemiek, Bastiaan, Geert, Geert Jan én Jan. Wij zijn benieuwd naar volgende week!

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk