Goed nummer in een serie gehoord? Op deze website vind je ‘m terug

Zo achterhaal je welk nummer voorbij kwam in je bekeken film of serie.

Filmmuziek zou je droogjes kunnen definiëren als muziek die je in het echte leven op emotionele momenten niet hoort. In series en films daarentegen hoor je de fantastische nummers op momenten waarop je de serie of film niet bepaald makkelijk stopzet. Wil je toch achterhalen naar welk nummer je luisterde? Deze website helpt je uit de brand. Design en lifestyle

Tunefind 
Het moment waarop twee karakters elkaar na een lange scheiding weer in de armen vliegen, is niet echt de gelegenheid om je serie of film te stoppen – laat staan wanneer je een film in de bioscoop kijkt. Maar hoe achterhaal je dan naar welk nummer je luisterde op het moment sûpreme? Krampachtig de tekst proberen te onthouden en achteraf googelen is een optie. Shazam erbij pakken kan ook. Maar waar zit je aandacht dan? Inderdaad, niet bij die hartstochtelijke zoen. Gelukkig helpt Tunefind je uit de brand.Design en lifestyle

Lees ook: Zoveel tijd verspilde je door je favoriete serie uit te kijken

Grote database 
Neem nu eens Grey’s Anatomy. Met 16 seizoenen and counting heeft de medische serie heel wat soundtracks. Tunefind geeft je 1834 nummers die in de serie voorkwamen. Zo kun je alle nummer beluisteren die in de serie te horen waren. Gelukkig kun je ook specifieker op zoek gaan naar een nummer. Weet je welke aflevering van welk seizoen je keek? Dan kun je die aflevering selecteren en krijg je een overzicht van de liedjes die hierin voorkwamen. Ook nummers uit films en games kun je op de site opzoeken. Ideaal!Beeld: Jamakassi on Unsplash