Simone (26) beleefde haar eerste keer seks met een professional: ‘Ik had het niet met iemand anders willen doen’

“Als het onderwerp seks zich aandiende tijdens een gesprek, liet ik anderen het voor me invullen.“

De een beleeft haar eerste keer seks in haar tienerjaren en voor de ander komt het wat later. Maar wat als je begin dertig bent en het er niet van is gekomen, terwijl je dat wel wilt? Je zou iemand in de kroeg kunnen versieren of met iemand kunnen afspreken via een datingapp. Deze drie vrouwen besloten het over een andere boeg te gooien. Zij beleefden hun eerste keer met André, een man die via zijn site mijnontmaagding.org vrouwen helpt een fijne eerste keer te beleven. In deze reeks vertellen drie vrouwen openhartig over hun ontmaagding door André. Vandaag het verhaal van Simone.

Simone:Op een willekeurige avond dacht ik opeens: ‘Zou er iemand zijn die mij zou willen ontmaagden?”

Op 26-jarige leeftijd was seks er voor Simone nog niet van gekomen. Een relatie had ze wel gehad, maar deze was ingewikkeld en een intiem samenzijn was er niet van gekomen. Mannen waren ook wel geïnteresseerd, maar Simone had dit niet altijd door. Bovendien vermoedde ze een lange tijd dat ze aseksueel was. “Ik raakte niet opgewonden van het idee om met iemand anders het bed te delen”, verklaart Simone. En zo kwam het dat ze op latere leeftijd dan gemiddeld nog maagd was. Iets wat toch als een last begon te voelen.

Maatschappelijke druk
“Als het onderwerp seks zich aandiende tijdens een gesprek, liet ik anderen het voor me invullen. Ik ontkende het niet als ze dachten dat ik geen maagd meer was.” Voor Simone is maagd zijn in je twintiger jaren heel normaal, maar de 26-jarige ziet ook in dat de maatschappij hier (nog) anders over denkt. “Dat stigma voelde voor mij echt als een last”, geeft ze toe.

De druk van het maagd zijn resulteerde erin dat Simone op internet op onderzoek uitging. “Op een willekeurige avond dacht ik opeens: ‘Zou er iemand zijn die mij zou kunnen helpen en mij zou willen ontmaagden?’ Ik googelde het en kwam gelijk op mijnontmaagding.org, de site van André, terecht.” Simone nam uitgebreid tijd om de website te bekijken. Ze twijfelde een beetje, maar stuurde André toch een bericht. “De reviews op de site stelden me gerust. Meerdere vrouwen benoemden dat zij net als ik twijfelden of de persoon achter de website wel echt was, maar dat hij een heel liefdevol en respectvol persoon was. Ook gaven ze aan dat ze het nog een keer zouden doen als het kon. Na het lezen van de reviews heb ik er niet langer over nagedacht en een bericht gestuurd. Ik schreef dat ik lang had gewacht met het aangaan van intimiteit, omdat ik er niet klaar voor was. Ik merkte dat ik een mentale blokkade had opgebouwd, maar dat ik erg verlangde naar een fijne en vertrouwde ontmaagding. Diezelfde avond kreeg ik antwoord en ik wist niet wat me overkwam. Ik kon niet geloven dat ik dit aan het doen was.” De reactie van André was erg begripvol en Simone kreeg een goed gevoel bij de situatie. Het duurde dan ook niet lang of de twee planden een lunchafspraak.

De eerste ontmoeting
“Ik vond het hartstikke spannend om André te ontmoeten. Hoe zou hij eruit zien? Zou ik met hem het bed kunnen delen? Zouden we een klik kunnen hebben? Uiteindelijk bleek André een stoere man die er goed uitzag. Tijdens onze eerste afspraak hebben we geluncht en bespraken we wie we zijn, wat we doen, wat onze hobby’s zijn, waar onze interesses liggen, maar ook praktische zaken bespraken we, zoals hoe de ontmaagdingsdag eruit zou zien als ik ermee door wilde gaan. Ik wist op dat moment al dat ik ‘ja’ zou zeggen, maar André heeft een strikte regel en dat is dat ik er nog een nacht over zou slapen.”

Na de ontmoeting gierde er een hoop adrenaline door Simone. Ze moest het bij iemand kwijt en stuurde de enige vriendin die ze van de ontmoeting op de hoogte had gesteld een spraakmemo. “Al mijn emoties had ik erin verwerkt. Het was echt een ontlading, ook omdat ik al van André het antwoord kreeg dat hij mij wilde ontmaagden, maar dat ik er echt een nacht over moest slapen. Al op het moment dat we onze hobby’s bespraken en ik een indruk kreeg van de dagelijkse routines die hij had, wist ik dat ik het wilde. Ik kreeg het gevoel dat hij een fijn persoon was om mee te zijn. Iets wat belangrijk voor me was, want ik moest me veilig voelen bij diegene.”

Tantra
Maar waarom besloot Simone om haar eerste keer met André te beleven en niet met iemand anders? Het kwam allemaal door een gemeenschappelijke interesse, namelijk Tantra, iets waar André op zijn website erg openhartig over is. “Ik weet uit ervaring welk type mens zich bezighoudt met Tantra”, verklaart Simone. “Ik had al wel een vermoeden dat ik niet teleurgesteld zou worden, maar toen dat gevoel bevestigd werd tijdens de lunchafspraak wist ik het zeker. Ik zou het niet met iemand anders willen doen, mede door zijn ervaringen met andere maagden.”

Een datum voor de ontmaagding werd geprikt en het werd een dag waar Simone erg naar uitkeek. “Ik probeerde er niet over na te denken. Ik vond het spannend, absoluut. Maar tegelijkertijd had ik er ook zin in. Ik keek uit naar het moment dat ik zou weten hoe het is om seks te hebben gehad.” Het spannendste moment brak aan toen Simone en André de hotelkamer binnengingen. “Ik wist wat er ging gebeuren, omdat we een werkbespreking hebben gehad, maar het was vooral spannend omdat we niet exact hadden besproken hoe het zou gaan. André nam de leiding en dat vond ik heel fijn, dus de spanning maakte snel plaats voor rust.”

Intiem versus oppervlakkig
“André legde uit wat hij allemaal had meegenomen om er een zo fijn mogelijke ervaring van te maken. We staken overal kaarsen aan en toen begonnen we te zoenen, elkaar uit te kleden en daarna kreeg ik een tantrische massage van André en daarna hadden we seks.” Na de ontmaagding voelde Simone zich goed. Ze was erg blij dat ze het gedaan had, maar ze wilde daarna graag alleen zijn om het te laten bezinken. Ze wist nu hoe seks was, maar kwam ook tot het besef dat haar eerdere opvattingen over seks bijgeschaafd moesten worden. “Ik dacht altijd dat het heel fijn en intiem moest zijn, maar dat is dus niet zo. Het kan ook heel plat en oppervlakkig zijn.”

De ontmaagding heeft ervoor gezorgd dat Simone op zeker hoogte zelfverzekerder is. “Als ik met iemand seks zou willen hebben, dan deins ik er niet meer voor terug om dat te benoemen. Eerst was ik daar nog wat verlegen over”, legt Simone uit. Ook heeft ze na haar ervaring met André inmiddels seks gehad met andere mannen. Hoe ze dat ervaarde verschilde per persoon, en ook nu merkte ze dat seks oppervlakkig kan zijn. “Soms heb je zin in oppervlakkige seks en soms niet.”

Lees ook het verhaal van Elle: ‘Zodra onze kleren uit waren, voelde het heel normaal’

Lees ook het verhaal van Julia: ‘Mijn schaamte voor mijn maagdelijkheid blokkeerde me in contact met mannen’

Beeld: Daria Litvinova on Unsplash