5 x Zo staat het ervoor na BZV aflevering 3 van seizoen 2019-2020

‘Zo, daar zitten we dan’

Is Boer zoekt Vrouw op zondagavond voor jou ook weer vaste prik? Voor ons ook. Wij zijn verzot op slow tv van dit kaliber en konden na de aflevering van vorige week niet wachten op de toch wel wat tenenkrommende speeddates van gisteravond. En daar vonden we natuurlijk wat van. Vijf dingen die ons opvielen:

Geert weet wel hoe hij een praatje begint
‘Dus jij bent ook alleen?’. Geert, we mogen hopen dat de dames alleen zijn. Het zou zeker een ongemakkelijk moment zijn wanneer lief voor de buis hangt en ziet dat zijn vrouw onder toeziend oog van televisiekijkend Nederland een speeddate van vijf minuten probeert te vullen. Awkward, for sure.

De cadeautjes waren weer zorgvuldig uitgekozen
Van een houten paard tot houten onderzetters en van zelfgebakken mini appeltaartjes tot – jawel – een reddingsboei. De briefschrijvers waren weer gul in het geven van cadeautjes. Overigens gaan de bonuspunten deze aflevering naar Geert Jan. Hij gaf zijn dames een bosje bloemen van snoep. De liefde gaat door de maag, zo moge duidelijk zijn.

Zagen we nu chemie tussen Annemiek en Bastiaan?
Ze kregen allebei zoveel brieven (reminder: Bastiaan kreeg er 167, Annemiek ontving 633). Tussen Annemiek en haar dates bleef het vuurwerk nog een beetje uit. Bastiaan daarentegen leek wel chemie te hebben met een aantal van zijn dames. En met Annemiek. De twee lachten lief naar elkaar en Bastiaan liet zelfs zijn hand secondenlang op Annemieks schouder rusten nadat de speeddates achter de rug waren. Mocht het niets worden met de deelnemers, dan zetten wij ons geld in op deze twee. Al moet een van beiden dan wel Drenthe of Zeeland verlaten. Nou ja, in de liefde is alles mogelijk.

Wat we je ook niet willen onthouden: 10 x Zo staat het ervoor na BZV aflevering 2 van seizoen 2019-2020

Hoe zit dat met het gegil na het keuzemoment?
We snappen het, het is hartstikke leuk als jouw boer je kiest en je door mag naar de dagdate. Echt, we snappen het. Maar hoe zit het met die gilletjes die de vrouwen slaakten nadat ze naar buiten liepen? Zou het productieteam de dames hebben opgejut of zijn ze er nu al zo zeker van dat hun boer het lot uit de loterij is? (Plus: de dames vallen elkaar zo mooi in de armen, maar ze snappen toch wel dat ze in dezelfde boerenvijver vissen?)

Waar was dame nummer tien van Geert nu?
Waren er maar negen dames op komen dagen om 5 minuten in de ogen van Geert te kijken? Of heeft een er halverwege haar biezen gepakt, omdat Geerts eigen wauw-factor uitbleef? We zagen tijdens Geerts keuzemoment maar negen dames en zijn toch wel nieuwsgierig waar nummer tien nu precies is gebleven?

We zijn benieuwd naar de jolige uitjes van volgende week. En natuurlijk een antwoord op de meest prangende vraag, want wie mag er een weekje komen logeren op de boerderie?

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk