Mensen krijgen geen genoeg van IJslandse inzending voor songfestival en geef ze eens ongelijk

In de categorie: willen we je niet onthouden.

Kun jij je de IJslandse Eurovisie-inzending van vorig jaar nog herinneren – veel geschreeuw, leren pakjes, kettingen en donkere oogmake-up? Dit jaar gooit het land het overduidelijk over een andere boeg. Daði Freyr mag tijdens het liedjesspektakel IJsland vertegenwoordigen met het synth-popnummer Think About Things en mensen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Aanstekelijk nummer
Een groepje mensen in dezelfde trui dat semi-uitdrukkingsloos een liedje ten gehore brengt in een gedateerde woonkamer. Klinkt als een tenenkrommend tafereel, maar voor de IJslandse Daði Freyr en zijn band Gagnamagnið werkt het. De video begint een beetje twijfelachtig, maar tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van de Eurovisie songfestival-fan. Dito het nummer, want die ís toch catchy.

Betekenis van Think about Things 
Waar het liedje nu eigenlijk over gaat? In een gesprek met The Independent legt de frontman het uit: “Het liedje gaat over mijn dochter. Ze is nu tien maanden oud en ik begin haar steeds een beetje beter te begrijpen. In het begin was het gek dat ik zoveel van iemand hou zonder enig idee te hebben waar ze aan denkt. Ik kijk ernaar uit om erachter te komen ‘what she thinks about things'”, verklaart Daði.

Zou de zanger in mei in dezelfde groene trui het Rotterdamse Eurovisiepodium betreden? We sure hope so! 

Bron: The Independent | Beeld: Still Video Daði Freyr