Zo staat het ervoor na BZV aflevering 4 van seizoen 2019-2020

En welke briefschrijvers mogen logeren op de boerderie?

Gisteren mochten we weer turen naar het kijkcijferkanon van Yvon. De speeddates van vorige week waren natuurlijk al een traktatie op zich, maar vandaag kan het smullen echt beginnen. Net als de heren van Annemiek maakten wij ons borst nat voor de dagdates.

Jan ging met de dames bootje varen
Samen met zijn dames ging zorgboer Jan bootje varen met zijn dames. En een activiteit als deze kent zo zijn voordelen en nadelen. Nadeel: de dames kunnen niet van de boot af. Voordeel: de dames kunnen niet van de boot af. Zelfs van ongemakkelijke stiltes konden de vijf goedlachse dames niet weglopen, maar gelukkig voor hen vielen die niet. Jan heeft een vlotte babbel en durft zelfs open te praten over zijn verleden. Een man die over zijn verleden durft te praten, zonder er grapjes over te maken? Dat is maar wat aantrekkelijk. We konden de rammelende eierstokken bij enkele dames al horen.

Annemiek
We wilden beginnen met een positieve noot, maar die blijft toch een beetje uit. Annemiek gaf al aan niet denderend veel zin te hebben in de dagdates. Ze hoopte dat de vonken er met haar prins op het witte paard al vanaf zouden spatten, maar in de echte wereld (welkom Annemiek), duren dat soort dingen soms wat langer. Een gesprek gaande houden tijdens het eten vindt de 25-jarige ook wel wat lastig. Gelukkig is daar Jelte. Daar scoorde hij bonuspunten mee, want hij mag komen logeren.

Geert Jan

Met vijf dames taarten versieren: het is de dagdate die voor Geert Jan en zijn vrouwen gepland staat. Erg goed is hij er niet in, maar ach: lekker is het in ieder geval wel. Wat ons bij de goedlachse opvalt is dat hij zeker niet vies is van een geintje. En zien we nu dat er geflirt wordt? We weten nog niet wie de patatbakkers favoriet is, maar een ding weten we zeker: hij gaat het moeilijk krijgen om een dame uit te kiezen die met hem mee mag op citytrip.

Willen we je ook niet onthouden: Zo staat het ervoor na BZV aflevering 3 van seizoen 2019-2020

Geert 
Het leek ons eerder een idee voor een kinderfeestje, maar de Boer zoekt Vrouw-redactie dacht er overduidelijk anders over. Zo’n piñata met bruut geweld kapotslaan is ook een uiterst romantisch idee voor zo’n dagdate. Geblinddoekt in het wilde westen slaan en hopen dat je je doorboer niet mept is natuurlijk top-tv. Of toch niet echt. Combineer het ook met een dansje en een hapje eten en je komt uit op de dagdate voor Geert. Een ding wat meteen opvalt: Vera die het gemunt heeft op Geert. Het verbaasde ons dan ook niet dat ze doorging voor de logeerweek.

Bastiaan
Boer Bastiaan heeft misschien wel de spannendste date van alle boeren op de planning staan. En daarmee doelen we niet op het met een BMX in een bak vol schuimpjes fietsen. Nee, bij boer Bastiaan gaan de kleren uit. Figuurlijk versieren is namelijk niet meer genoeg voor de KRO-NCRV-kijker, dus er wordt in het rondte gezwaaid met kwasten om likjes bodypaint aan te brengen op het lichaam van Bastiaan. ’t Wordt meteen duidelijk dat zich geen Picasso’s onder de dames bevinden. Het hun hartjes-kunstwerken zou je het nog optimistisch onder het dadaïsme kunnen scharen, maar daarvoor zitten de dames er natuurlijk niet. Ze willen Bastiaans hart veroveren. Elise, Madeleen en Milou zijn in ieder geval een stapje verder. Zij mogen komen logeren op de boerderij.

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk