Zo staat het ervoor na BZV aflevering 5 van seizoen 2019-2020

Ons favoriete onderdeel van Boer zoekt Vrouw breekt aan: de logeerweek.

Het coronavirus houdt ons dan wel binnen de deur, maar gelukkig verschijnt Boer zoekt Vrouw gewoon op de buis. Deze keer kunnen we de aflevering helaas niet bespreken met collega’s, maar dat mag de pret niet drukken. De logeerweek begon en daar vonden we natuurlijk weer heel wat van. Wij bespreken de boeren. 

Jan
Het lijkt eigenlijk een vrij brave boel bij Jan. Met de nadruk op leek. Eerst een kopje thee drinken met de dames, rondleiding over de boerderie, schaapjes uitzoeken voor de kebab en shoarma. Tamelijk tam allemaal. Tenminste, dat is tot het avondeten aanbreekt. Jan vraagt of de dames nog iets willen vertellen wat belangrijk is om te weten. ‘Iets geks’, zoals hij het noemt. De dames hebben geen idee welke kant Jan opgaat met zijn gesprek en bekennen gekke katten te hebben en verzot te zijn op Disneyfilms. Dat was nu net niet wat de krullenbol bedoelde.

“Ik doe weleens een pilletje of een snuifje”, bekent de boer. En daar vinden de dames veel van. Al zijn ze natuurlijk voorzichtig in het naar buiten brengen van hun mening. Al geeft een aan dat ze het zelf ook wel doet. De andere twee willen er eigenlijk niet zoveel van weten. Froukje zegt eerlijk dat ze niet van drugs houdt en ook Vera sluit zich daarbij aan. Wel zijn de dames opvallend voorzichtig in hoe ze hun woorden kiezen. Waarschijnlijk willen ze hun ruiten niet meteen ingooien, maar het zou ons niets verbazen als een van de dames vroegtijdig haar biezen pakt.

Geert Jan
Als iemand zin heeft in die logeerweek is het Geert Jan wel. Met een welkomsbord heet hij Betty, Jacqueline en Karine van harte welkom. En niet te vergeten de slingers, de gehesen vlag én een zelfgebakken appeltaart met een hartje erin – die Geert Jan had gewoon opgelet tijdens het versieren van de taarten. Nu maar kijken of hij de dames ook kan versieren. Een vlot babbeltje heeft hij in ieder geval wel. En dat valt ook de dames op: die Geert Jan, die is een flirt. Van Betty mag het overigens wel wat minder. Zeker wanneer de goedlachse patatbakker over zijn tafel begint  – want daar kan een vrouw languit op liggen. Even rustig aan, Geert Jan.

Annemiek
Het kwam voor ons bijna als een verrassing dat drie heren Annemiek gezellig genoeg vinden om te komen logeren, enfin, wie zijn wij? Erik, Steven en Jelte komen gewoon. En dit keer heeft de boerin er wél zin in. Tenminste, dat beweert ze tegenover ons Yvon. Aan enthousiasme ontbreekt het haar nog wel wat. Mevrouw blijft lekker op de bank liggen onder haar dekentje wanneer Steven half verloren de woonkamer inloopt.

Later lijkt Annemiek iets meer los te komen. Ze voelt zich natuurlijk in haar element in haar natuurlijke habitat. Ze komt zelfs af en toe als een sympathiek mens over. Tenminste, dat is de heren haar niet blijven volgen alsof ze moedereend is, ze de handen uit de mouwen steken en als ze in de ochtend maar niet veel tegen haar zeggen,  want Annemiek is geen ochtendmens – en die ochtendmentaliteit behoudt ze gedurende de hele dag. We hopen dat het volgende week wat gezelliger wordt, daar in Tynaarlo.

Wat we je ook niet willen onthouden: Zo staat het ervoor na BZV aflevering 4 van seizoen 2019-2020

Geert
We dachten dat Geert een opvallende verschijning zou worden , en dat is-ie ook. Maar kunnen we het even over Vera hebben? Het is een prima vrouw en ze zal een goed hart hebben, maar wat treedt zij op de voorgrond. Verrassend genoeg scheurde Vera niet als eerste het erf bij Geert op – aan Angela de eer –maar Vera flirt erop los. Wij zijn overigens niet de enigen die Vera wel heel aanwezig vinden, ook Angela vindt dat. Al zegt ze het heel voorzichtig.

Bastiaan
Een ding is duidelijk: de dames zijn zeker van hun zaak. Alledrie slepen ze hun halve inboedel bij de boer naar binnen in de vorm van volgepropte gekleurde koffers. Bastiaan is overigens attent. Hij heeft voor alle dames een overal laten maken, een roze overal wel te verstaan. Met hun namen erop. Wel zo handig, mocht hij even in de war zijn. Veel kunnen we verder nog niet opmerken over Bastiaans logeerweek. Het lijkt er allemaal vrij tam aan toe te gaan. We zijn benieuwd wat volgende week brengt. Wel een kleine opmerking aan het productieteam: mogen we alsjeblieft meer van Bastiaans enthousiaste viervoeter?