Zo staat het ervoor na BZV aflevering 6 van seizoen 2019-2020

Dacht je dat het bij Geert Jan een saaie boel was? Komt-ie aan in een roze konijnenpak.

Het was gisteravond weer zover: een nieuwe aflevering van Boer zoekt Vrouw. Met de opgelegde thuisquarantaines en het coronacrisisnieuws konden we wel wat luchtigheid gebruiken. Al bleef de aflevering van gisteren wel heel luchtig. De spanning en sensatie bleef nogal uit. Tot Geert opeens in roze konijnenpak in de slaapkamer van zijn logees stond. Dit zijn onze bevinden van de aflevering van gisteravond.

Geert Jan
Ach, die Geert Jan lijkt geen gesprek door te komen zonder een grapje te maken. Zo had de beste man het over het nieuwe vervoersmiddel voor de dames. Menigeen zou dan denken aan een nieuwe trekker onder de kont. Geert Jan niet. Hij schonk de dames een nieuwe bezemsteel. Hield het daar op? Welnee. Op het moment dat zijn duifjes de eerste dag op de boerderij wilden afsluiten en onder de wol kropen, kwam Geert Jan nog even een nachtzoen geven. In konijnenpak. De beste man stond met een ietwat strak – oké, veel te strak – roze konijnenpak in het slaapvertrek van de vrouwen. Betty sliep die nacht slecht. Kwam het door het beeld van Geert Jan in een konijnenoutfit? Zelf repte ze daar geen woord over, maar ze pakte de volgende dag wel haar biezen en verliet vroegtijdig de logeerpartij.

Bastiaan
Hoe makkelijk zou de liefde zijn als je wederhelft alles voor jou doet en je zelf geen enkele moeite in de relatie hoeft te steken? Het is toch het misplaatste beeld dat Bastiaan van een relatie lijkt te hebben. Je baan in Duitsland opzeggen, meteen bij hem intrekken en eventueel na twee weken vertrekken als het ‘m toch niet wordt. Bastiaan ziet het wel voor zich. Milou wat minder. We zijn benieuwd of Bastiaan de liefde gaat vinden. Het kan ‘m namelijk niet makkelijk genoeg. Spoiler voor Bastiaan: de liefde is soms verrekte ingewikkeld en daar moet je wel het een en ander voor overhebben.

Annemiek
Als het bij iemand gezellig was, was het wel bij Annemiek. Oké, grapje. Onaardig is ze niet tegen de mannen, maar de hartelijkheid spat er nog niet van af. En waar blijven de goede gesprekken? We kunnen ons niet voorstellen dat je een vent nu echt goed leert kennen als je alleen maar bespreekt hoe die staart van de koe geschoren moet worden. We hopen volgende week wat meer diepgang te zien daar in Tynaarlo.

Geert
Het accent van boer Geert begint inmiddels te wennen. KRO NCRV, de ondertiteling mogen jullie nu wel achterwege laten. We snappen het. En nog een complimentje voor de boer: hij durft zijn dames namelijk aan de tand te voelen over hun gevoelens (nu even opletten, Annemiek). Hij nam de dames apart en vroeg hoe ze het op de boerderij vonden en wat ze eigenlijk van hem vonden. Alle drie gaven aan het naar hun zin te hebben. Het keuzemoment gaat voor Geert nog wel pittig worden, zo verwachten wij.

Jan
Dat zijn drugsbiecht van vorige week er bij de dames inhakte is wel duidelijk. Met name Vera zit ermee in haar maag. Punten voor de blondine, want ze spreekt die twijfels ook uit. Jan verzekert haar dat hij het niet bij de vleet doet en zij spreekt uit dat het haar pijn zou doen als hij dat wel zou doen en zij een relatie zouden hebben. Dat zijn tenminste een keer de betere gesprekken. Vera is opgelucht. Jan ook. Al kunnen we nog niet vertellen of Vera zijn favoriet is. De tijd zal het leren, want volgende week vindt de eliminatieronde plaats. O nee, wacht, verkeerde programma. Bij Boer zoekt Vrouw noemen ze dat ‘keuzemoment’. Maar het principe is hetzelfde: er wordt iemand geëlimineerd. Dat gezegd hebbende zijn we overigens ook erg benieuwd naar het beken-momentje van Jan waar we iets over zagen in de promo. Wij zorgen dat we volgende week weer met een bak popcorn aan de buis gekluisterd zitten.

Wat we je ook niet willen onthouden: Zo staat het ervoor na BZV aflevering 5 van seizoen 2019-2020

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk