Zo staat het ervoor na BZV aflevering 7 van seizoen 2019-2020

Vandaag namen we afscheid van twee dames en een heer. En van Geert Jans konijnenpak.

Televisiekijkend Nederland zat gisteravond weer klaar in de zetel om te zien hoe Geert Jan, Annemiek, Geert, Bastiaan en Jan het er vanaf zouden brengen op de boerderie. Jan nam zijn dames apart voor een bekentenis (ja, nog eentje) en Annemieks melkput lijkt voorlopig meer diepte te hebben daar haar gesprekken met de heren. Ja, we vonden er weer veel van. Helaas kunnen de kantoortijgers onder ons de aflevering van gisteravond niet met collega’s bespreken bij het koffie-apparaat of de waterkoeler. Maar je hebt wél mooi wat stof als de Zoom-meeting vanmiddag stilvalt. 

Annemiek
Daar in Drenthe lijkt boerin Annemiek nog niet echt haar best te doen om haar heren beter te leren kennen. En als je iets gedaan wilt krijgen? Juist. Dan moet je het zelf doen, zo weet ook Steven. Hij neemt de boerin apart om uit te leggen waarom hij wat stiller is en hoewel ze het waardeert, komt er niet veel zinnigs uit haar mond. Steven wil over meer praten dan koetjes en kalfjes – en daar willen wij als kijker ook graag meer van zien, Annie. Helaas mocht het allemaal niet baten. Steven moest zijn biezen pakken. Ook het afscheid van haar briefschrijver ging op z’n Annemieks. In het afscheid tussen de mannen zit met een sportieve klop op de schouder meer warmte dan in de drie koude zoenen die Annemiek nog snel aan Steven geeft. Wanneer hij van het erf rijdt is alleen ons Yvon daar om hem uit te zwaaien. Of Annemiek in Erik of Jelte dan wel een partner ziet zitten? Ook dat is allemaal nog onzeker. Ze is ze na 24 uur in ieder geval ‘nog niet zat’. En dat is al heel wat.

Geert
Vele BZV-kijkers vinden krullenbol Vera wel wat druk en aanwezig. Ook Geert ontbreekt het niet aan observatievermogen, maar hij vindt het nog leuk met het ‘aangeschoten projectiel’ – zijn woorden, niet die van ons. Vera mag blijven. Ook met Angela vindt hij het nog gezellig. Esther moet helaas haar spullen pakken. Angela en Geert doen na het keuzemoment even een peukie en Vera blèrt nog even mee met Tino Martin terwijl ze het eten bereidt. En is vervolgens verbaasd dat iedereen haar hoorde zingen. Surprise, Vera. Het optrekje van Geert is niet zó groot.

Jan
Wat wordt het volgende week Jan? Heb je misschien een strafblad waarover je de dames nog even wilt inlichten of zit je in de schulden? In de eerdere Boer zoekt Vrouw-aflevering bekende Jan niet vies te zijn van af en toe ‘een pilletje en een snuifje’. Maar gisteren moest de boer opnieuw iets van het hart. Hij is namelijk gesteriliseerd. Zijn openheid valt bewonderenswaardig te noemen, de dames weten zo tenminste wel wat voor vlees ze in de kuip hebben. Maar ze moeten het wel even laten bezinken. Toch zorgde deze uitspraak er nog niet voor dat de dames de zorgboerderij a la minute wilden verlaten. Jan zal dus volgende week toch echt zelf een dame naar huis moeten sturen.

Geert Jan 
Het ene moment is Geert Jan zo complimenteus (jullie hebben allebei zulke mooie ogen) en het andere moment verkondigt hij dat zijn logee wel wat lichaamsbeweging kan gebruiken (goed voor je, een beetje wandelen). Gelukkig liet hij het konijnenpak deze aflevering voor wat het was, al zou hij nog wel hetzelfde kunnen doen met zijn flauwe grappen. Beetje diepgang, Geert Jan! Je liet Betty eerder al twijfelen en nu is Karine ook niet meer zeker van je. En we weten allemaal wat er met Betty gebeurde. Inderdaad, die verliet de logeerpartij vroegtijdig.

Bastiaan

Tijdens de vorige aflevering waren we ervan overtuigd dat Bastiaan voor de makkelijkste weg zou gaan (surprise, Bastiaan, zo werkt de liefde niet). Toch leek de Zeeuwse krullenbol het niet te doen. Hij stuurde Milou niet terug naar Deutschland, maar het was Madeleen die haar biezen moest pakken. En daarmee houdt hij twee totaal verschillende meiden over. De een woont praktisch om de hoek en de ander.. nou ja, niet bepaalt. We zijn er nog niet zo zeker van of hij de liefde gaat vinden. Maar anders heeft hij altijd zijn hond nog, want dat is ons toch een schatje!

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk