5 gelijkwaardige alternatieven voor Netflix

Netflix en chill, maak plaats.

Je zou het tien jaar geleden misschien niet vermoeden, maar het begrip Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken. Vraag je naar iemands avondplannen? Dan is de kans aanwezig dat diegene maar zo eens ‘een avondje gaat Netflixen’. Maar zijn er nu geen andere streamingdiensten met een goed aanbod? Jazeker, en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Videoland
Videoland is al lang niet meer het stiefkind onder de streamingservices en biedt ook een uitgebreid aanbod aan films en series. Je kunt hier veel Nederlandse series (vooruit) bekijken, maar ook internationale series en films vind je op Videoland.
Prijs per maand: €8,99.

Prime Video 
Ondanks het ruime aanbod op Amazons streamingdienst Prime Video is deze dienst nog niet heel populair in Nederland. Zonde, want je vindt er tig goede series en film. Net als Netflix brengt Prime Video ook originals uit, waaronder de series The Grand Tour en The Man In The High Castle.
Prijs voor de eerste zes maanden: €2,99, daarna €5,99 per maand.

Mubi
Op de video on demand aanbieder Mubi vind je films die je niet snel op andere streamingdiensten vindt. Verwacht geen blockbusters op Mubi, maar wel ‘vergeten juweeltjes’ en ‘vers van een filmsfestival’-films. Elke dag verschijnt een nieuwe film op Mubi die je een maand kunt bekijken. Daarna maakt deze film plaats voor een nieuwe film die je vervolgens ook een maand lang kunt bekijken.
Prijs per maand: €8,99 of €71,88 per jaar.

 

Lees ook:
De allerslechtste series, volgens Rotten Tomatoes

With Love
Fans van romantische films opgelet: er bestaat een streamingdienst wiens aanbod alleen maar uit romantische films bestaat. Op With Love vind je een ruim aanbod aan romantische films en series. De ene keer is het een drama en de andere keer is het een comedy.
Prijs per maand: €5,95.

Cinemember
Wie gek is op arthouse films zit bij streamingservice Cinemember goed. Wie zich abonneert op Cinemember krijgt toegang tot meer dan 500 arthouse films. Snel raak je niet uitgekeken, want de dienst voorziet haar abonnees elke week van nieuwe films.
Prijs per maand: €9,99. 

Beeld: Pexels