Zo staat het ervoor na BZV aflevering 8 van seizoen 2019-2020

Het was een vrij tamme aflevering. Desalniettemin vonden we er weer veel van.

We zaten er gisteravond weer klaar voor: Boer zoekt Vrouw. Wat zou de aflevering deze keer teweegbrengen? Zou Jan nog met een sappige bekentenis komen? Zou Annemiek wat losser komen bij droomcollega Erik en kandidaat Jelte? En hijst Geert Jan zich weer in een jolig pakje? Nee, nee en nee. Zoals we zeiden: het was een tamme aflevering. Toch bleef er genoeg over om over te praten. Wij sommen het voor je op. 

Jan
Alleen boer Jan moest deze week een logee naar huis sturen. Toch was dit niet het vraagstuk dat bij ons centraal stond. Het was bij ons niet zozeer de vraag welke dame het erf moest verlaten, maar welke bekentenis Jan deze week zou doen. Een bekentenis bleef echter uit. Het keuzemoment niet. Het was Froukje die de boerderij moest verlaten. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je op zo’n moment even in alle rust je boeltje bij elkaar wil grijpen, maar Yvon moet altijd zo nodig mee. “We gaan je spullen pakken”, zegt ze dan. Maar zie jij Yvon weleens een onderbroek opvouwen en in de koffer stoppen? Nee, wij ook niet. In plaats daarvan neemt ze plaats op het bed en trekt ze de teleurgestelde logee in kwestie, dit keer Froukje, naast zich op het bed en slaat ze een arm om haar heen. Is het gemeend? Of zou Yvon een leuk bonusje krijgen als ze een dame een traantje laat wegpinken? Jan blijft met Vera en Nienke aan tafel zitten. En als iemand weet hoe je een vrouw zich speciaal kan laten voelen, dan is het onze Jan wel. “Het zou met alle drie wel wat kunnen worden”, verklaart hij. Ja hoor, laat dat speciaal voelen maar aan Jan over. De casanova.

Geert 
Door naar Geert. Angela heeft een oorontsteking (vind je het gek met het geblèr van Vera) en het lijkt ons voor de genezing niet bevordelijk als Vera aan een stuk door van alles loopt te tetteren. En de vrolijke krullenbol was op dreef. Ze maakte de enige dubbelzinnige opmerking naar de andere. Hoewel er aan sommige niets dubbelzinnigs was. Grapjes als: ‘Anders komt er geen seks’, kun je niet echt anders interpreteren. Toch zagen we ook een andere kant van Vera. Namelijk de wat onzekere kant. In het oog van de camera bekende ze dat ze alleen iets wil opbouwen met iemand die om meer geeft dan alleen het uiterlijk. Ze brengt dit alleen net even wat minder handig over. Ze besloot het aan te kaarten bij Geert, maar lieve Vera, doe dat toch niet zo flirterig. Als ware een grapje kaartte ze het onderwerp aan bij Geert. Hij ging er ook maar lachend op in, want ja, wat moet je ook met zo’n situatie aan? We vermoeden dat Vera onzekerder is dan ze overkomt. Toch zagen we nu ook eens iets anders dan die drukke Vera. Die Vera – in wat minder strakkere kleding – willen we wel vaker zien.

Annemiek
Annemiek was weer helemaal zichzelf. Tikkeltje lomp en ongeïnteresseerd. Of Jelte weleens in de buurt was geweest van een paard? En dat vroeg ze natuurlijk met op een semi denigrerend toontje. Vervolgens ging Annemiek met de perfecte werknemer Erik en Jetle naar de manage, Wwar ze absoluut niet haar best deed om Jelte er een beetje bij te betrekken. Wanneer Jetle en Annemiek even alleen zijn, besluit Jelte polshoogte te nemen (Go, Jelte!). De marketeer geeft aan dat hij twijfelt. Wij snappen niet dat Jeltje niet in gallop van de boerderij vlucht, maar Annemiek geeft aan dat ze hoopt dat hij nog een nachtje blijft. En dat doet hij. Waarom? Joost mag het weten.

Bastiaan
Bastiaan drukte zijn snor deze aflevering een beetje. Je weet wel, de witlof gaat voor het meisje. Of in dit geval de meisjes. Elise en Milou vermaken zich wel, zo maakt Bastiaan zichzelf waarschijnlijk wijs. Maar de twee maken hier en daar wel ‘grappige’ doch gemene opmerkingen (‘Zal ik je even vergiftigen?’ en ‘Het is hier geen kinderfeestje’). Wel mochten beide dames bij Bastiaan in de cabine op te trekker. Wel moesten ze bij elkaar op schoot, maar dat leek Bastiaan alleen maar leuk te vinden. Stiekem hoopt hij gewoon dat hij ze beiden mag houden. Maar pas op voor Yvon, Bas. Voor je het weet sjeest ze je erf op en commandeert ze je er eentje weg te sturen.

Geert Jan
Geen roze konijnenpak, wél weer die jokkingsbroek. Jacqueline is de beroerdste niet en snapt dat hij zich fijn voelt in zijn campingsmoking. Maar of het ook aantrekkelijk is? Nee, daar wordt Jacqueline niet verliefd op. Wel gaat de grappenmaker een serieus gesprek aan met Jaqueline (hoe is’t mogelijk?). Hij vraagt of ze zich wel thuis zou kunnen voelen op de boerderij. Ja hoor, want Jac drinkt ook gewoon een drankje in de kroeg. Mooi, opgelost. Of toch niet. Karine is er namelijk ook nog. Al hebben we van haar nog niet zo veel gezien. We zijn in ieder geval benieuwd naar de uitzending van volgende week!

Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk