De gunst waar je je baas om moet vragen als je ontslag neemt 


Het is een kleine moeite die veel kan betekenen voor je toekomstige carrière.

Een nieuwe baan is hartstikke leuk, maar je moet het nieuws nog wel even met je huidige werkgever delen voordat je je biezen pakt. En dat kan verdomd lastig zijn. Heb je je baas laten weten dat je ontslag neemt? Vergeet dan niet om een zekere gunst te vragen. 

Referentie 
Er gaan vaak allerlei zaken door je hoofd heen op het moment waarop je je baas gaat vertellen dat je een andere baan hebt aangenomen. Vragen of je baas nog even een goed woordje voor je op papier kan zetten, is vaak geen van die zaken. Toch is het erg belangrijk voor je toekomstige carrière om aan je baas te vragen of je hem of haar als referentie mag gebruiken, zo beweert Charlie Javice.

Belang voor je toekomst
Javice is de eigenaar van With Frank, een bedrijf dat mensen helpt met financiële hulp, en zij stelt dat het je in de toekomst kan helpen om je baas als referentie op te kunnen geven. Bij het verlaten van een bedrijf vergeten veel mensen hun ex-werkgever te vragen om een onderschrijving op LinkedIn. Vragen of je je baas als referentie mag gebruiken, schiet er vaak al helemaal bij in. Zonde, want het kan veel voor je carrière betekenen.

Hoe pak je dat aan?
Leg aan je soon to be ex-baas uit dat je de opgedane ervaring en jullie samenwerking erg waardeert en dat je graag van je baas wilt weten of je hem of haar in de toekomst als referentie mag gebruiken. Mocht je te gekke nieuwe baan toch niet zo te gek zijn, dan kan de referentie van je oude werkgever je helpen met het vinden van een nieuwe baan.

Bron: PureWow | Beeld: Annie Spratt on Unsplash