Ondergewaardeerde Netflix Originals om dit weekend eens een kans te geven

Dit zijn de verborgen Netflixpareltjes tussen de bekende popcornknallers.

La casa papel? Daarvan weten we wel dat-ie goed is. Gossip girl? Al gezien. Love is blind? Ook oud nieuws. De Netflixfanatiekelingen weten echt wel welke series momenteel in trek zijn. Vergeet alleen niet de volgende pareltjes ook een kans te geven. Minder bekend, maar minstens net zo goed – als ze niet beter zijn.

Derry Girls 
“I don’t want to be an individual by myself”, het is de uitspraak waarmee Derry Girl Clare de harten van vele kijkers won. Dat de serie hilarisch is, werd daarmee binnen de eerste vijf minuten al duidelijk. De serie draait om de groep middelbare schoolvriendinnen Erin, Orla, Clare, Michelle en James. Laatstgenoemde mag dan van de andere sekse zijn, maar is gewoon een Derry Girl. De serie speelt zich af in de jaren negentig, tijdens de zogenoemde The Troubles, in de Ierse stad Derry. De conflicten in Noord-Ierland spelen zich op de achtergrond af, terwijl de typische tienerproblemen voor veel hilariteit op de voorgrond zorgen.

Cheer
Als tiener keken veel meiden naar de cheerleader filmserie Bring it on. Fantastisch vonden we het. Minstens zo fantastisch is de serie Cheer. In deze 6 afleveringentellende docuserie krijgen we een kijkje in het leven van het cheerleadingteam van Navarro college in de Amerikaanse staat Texas. Hun activiteiten als cheerleader zijn de rode draad in de serie, maar het gezicht achter de cheerleader is wat deze documentaireserie het kijken waard maakt.

Luna Nera 
Gek op fantasyseries en heb je de heksenprocessen altijd al interessant gevonden? Dan is Luna Nera de serie voor jou. Brandstapels, valse beschuldigingen, terechte beschuldigingen en hekserij komen aanbod in deze serie die draait om tiener Ade. Ze ontdekt dat haar toekomst bij de heksen ligt en dat is verdomd lastig als je bevriend bent met de zoon van de man die jou probeert te vervolgen.

Willen we je ook niet onthouden: 5 ondergewaardeerde series op Videoland

The Fall
De ervaren detective Stella Gibson van de metropolitan police reist af naar Belfast om daar de Noord-Ierse politie te versterken. De politie probeert al tijden enkele moordzaken op te lossen, maar tevergeefs. Aan Stella de taak om te helpen. Het blijkt geen makkelijke opdracht. Zeker niet als je dader helemaal niet het profiel van een brute seriemoordenaar heeft.

Beeld: Charles Deluvio on Unsplash