Blijkbaar is dit de beste tijd om op een baan te solliciteren

Op zoek gaan naar een nieuwe baan is al een uitdaging op zich, laten we het onszelf dan vooral wat makkelijker maken.

Ben je niet tevreden over je huidige baan? Dan zoek én vind je toch een betere? Helaas, zo vlot gaat het niet. Als het daadwerkelijk zo makkelijk gezegd als gedaan was, bekleedden we nu allemaal een droomfunctie. Job hunting is een vermoeiende taak. Van de ene naar de andere vacaturesite hoppen en dan ook nog een gepassioneerde sollicitatiebrieven schrijven vergt veel inspanning. We zeiden het al: het is een moeizame taak. Laten we het onszelf dan vooral wat makkelijker maken door op precies het juiste moment te solliciteren. 

Van baan veranderen
Uit statistieken over carrièreverandering blijkt dat 30 procent van ons elke 12 maanden van baan verandert. Over een heel leven zijn dat dus heel wat sollicitatiebrieven. Om je kansen op die ene baan te vergroten – of überhaupt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te krijgen – is het enorm voordelig om te weten wanneer je dan precies moet solliciteren. Het uitzendbureau Job Today kan ons daar wat opheldering over geven.

Beste moment
Woensdag, om 9 uur ’s ochtends. Dat is de tijd waarop je het best je sollicitatie kunt versturen, zo beweert Job Today. De kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek is dan groter. Uit het onderzoek dat het bureau uitvoerde blijkt dat 17 procent van de werkgevers een vacature op een woensdag plaatst en dat 47 procent van de reagerende job hunters binnen 24 uur nadat een vacature op een woensdag werd geplaatst, wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Bron: Job Today | Beeld: Thought Catalog on Unsplash