4 manieren om stugge wimpers tóch te krullen

Stugge wimpers kunnen moeilijk te krullen zijn. Erg moeilijk zelfs, maar gelukkig niet onmogelijk.

Niet gezegend met wimpers die au naturel mooi krullen? We feel you. ‘Even goed knijpen’ in die wimperkruller doet ’t ‘m gewoon niet en anders staan je wimpers binnen vijf minuten wel weer zoals ze er eerder ook bij hingen. Er is meer voor nodig om die stugge wimpers te krullen. Gelukkig is het mogelijk, die verleidelijke Bambi-wimperoogopslag mét gekrulde wimpers creëeren. Wij bespreken de opties met je. 

Verhit je wimperkrultang
Als je een koude krultang in je lokken zet, heeft dat dan enig effect? Niet echt. Als je je wimpers wilt krullen, kun je je wimperkrultang het beste ook wat verhitten. Als je de kruller dan in je wimpers zet, blijft de afdruk die de tang als het ware zet beter in je wimpers zitten. Om je wimperkrultang op te warmen, kun je het beste een föhn gebruiken en die een aantal seconden op je wimperkrultang zetten. Doe dit overigens niet te lang. Je oogleden en de huid rondom je oog zijn erg gevoelig en van de hitte worden ze niet blij.

Waterproofmascara
Heb jij je wimpers gekruld met een wimperkrultang, een laagje mascara aangebracht en zie je na een uur niets meer van de krul? Dan gebruik je waarschijnlijk een te slappe mascara. Waterproofmascara is in dit geval je partner in crime. Deze mascaras zijn sterker dan een gewone mascara en kunnen ervoor zorgen dat de krul beter behouden blijft.

Lash lift
Met name dames die Aziatische wimpers hebben, kampen vaak met stijle wimpers die lastig te krullen zijn. Hoe lang je wimpers ook zijn, niemand ziet er wat van als ze stijl naar beneden hangen. In dat geval kun je in de schoonheidssalon om een lash lift vragen. Je behoudt je eigen wimpers, maar met behulp van een speciale techniek en vloeistof, worden je wimpers gekruld. Met de zogenoemde lash lift kunnen je wimpers tot wel 10 weken gekruld blijven. In de praktijk geldt wel dat het de eerste vier weken vaak het mooist is en het de twee weken daarna al minder wordt. Toch heb je in dat geval wel zes weken met mooie gekrulde wimpers rondgelopen. Helaas kun je de lash lift pas na 8 weken weer ondergaan. In sommige gevallen kun je beter nog een weekje langer wachten met de behandeling. Het kan soms dat er nog vloeistof van de vorige lash lift op je wimpers zit. Onderga je dan toch een nieuwe behandeling? Dan kunnen de wimpers afbreken.

Wimperextensions

Als je korte én stijle wimpers hebt, kun je voor wimperextensions kiezen. Deze extensionhaartjes zijn langer dan je eigen wimpers en zijn ook nog eens mooi gekruld. Je hoeft dan ook niet meer in de weer met mascara. Er kleeft wel een klein nadeel aan. Zodra haren loslaten, kan het geheel er slordig uitzien. Je moet dus regelmatig terug naar de salon om je wimpers op te laten vullen met nieuwe extensions. Of je portemonnee daar blij van wordt? Helaas niet. Upside: je hebt dan wel prachtige, gekrulde wimpers waar je verder niet zo veel meer aan hoeft te doen.

Beeld: KAL VISUALS on Unsplash