Online geshopt? Deze website plant gratis een boom om de uitstoot te compenseren

Ook bekende namen als Coop, Jumbo, AliExpress en MediaMarkt zijn bij dit initiatief aangesloten.

Met een wijzend vingertje zeggen dat we weleens mogen stoppen met het bevredigen van onze consumptiedrang werkt anno 2020 nog niet. We shoppen nog altijd veel online en dat is inderdaad niet goed voor het milieu. Gelukkig kun je de uitstoot die je online aankoop met zich meebrengt een beetje compenseren door gratis een boom te laten planten via Browsie.

Hoe werkt Browsy?
Browsy is een dienst die ervoor zorgt dat er een boom wordt geplant als jij online hebt geshopt bij een van hun 2000 partners. Als jij iets bij hen koopt, ontvangt Browsy een klein percentage van dit bedrag. Niet jij, maar de leverancier tast dus in de buidel om een boom te laten planten. Browsie neemt vervolgens de schone taak op zich om ervoor te zorgen dat het geld bij de juiste stichting terechtkomt. Die stichtingen hebben projecten in landen als Nepal, Madagascar, Indonesië en India, waar lokale bewoners voor een eerlijk loon bomen planten, onderhouden en beschermen.

Wat moet je ervoor doen?
Jouw rol in dit alles is gelukkig vrij simpel. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is de Browsie app installeren voor je browser en daarna doet Browsie stilletjes zijn werk. Doe jij in de toekomst een online aankoop bij een van de meer dan 2000 partners van Browsy? Dan krijg het initiatief een seintje en wordt het planten van een boom in werking gezet.

Wat houdt Browsy eraan over?
Het klinkt natuurlijk hartstikke nobel, bomen planten om jouw aankoop te compenseren, maar houdt het initiatief er zelf ook nog wat aan over? Daar is Browsie redelijk transparant over. “Browsy ontvangt gewoonlijk tussen de 1-6% van de uiteindelijke aankoopprijs. (…) Van de omzet doneren wij 80% aan goede doelen. De overige 20% bewaren we als buffer, om een stabiele basis te garanderen voor Browsy”, zo is te lezen op de website.

Enthousiast geworden? Hier kun je de Browsie app voor je browser installeren.

Beeld: Matthew Smith on Unsplash