Selecteer een pagina

Het kan veel betekenen voor je toekomstige carrière.

Een nieuwe baan is hartstikke leuk, maar je moet het nieuws nog wel even met je huidige werkgever delen. En dat kan verdomd lastig zijn. Heb je je baas laten weten dat je ontslag neemt? Dan ben je vaak blij dat het hoge woord eruit is, maar vergeet niet om je baas om een zekere gunst te vragen.

Het moment waarop je laat weten niet meer voor het bedrijf van je baas te willen werken, is er eentje waarop er van alles door je heen gaat. Je baas vragen of hij of zij nog even een goed woordje over je op papier wil zetten, is daar vaak geen van. Toch is het erg belangrijk voor je toekomstige carrière om aan je baas te vragen of je hem of haar als referentie mag gebruiken, zo beweert Charlie Javice.

Referentie
Charlie, de eigenaar van With Frank, een bedrijf dat mensen helpt met financiële hulp, stelt dat dit je in de toekomst kan helpen. Bij het verlaten van een bedrijf vergeten veel mensen hun ex-werkgever te vragen om een onderschrijving op LinkedIn. Vragen of je je baas als referentie mag gebruiken, schiet er vaak al helemaal bij in. Zonde, want het kan veel voor je carrière betekenen.

Hoe pak je dat aan?
Leg aan je soon to be ex-baas uit dat je de opgedane ervaring en jullie samenwerking erg waardeert en dat je graag van je baas wilt weten of je hem of haar in de toekomst als referentie mag gebruiken. Mocht je te gekke nieuwe baan toch niet zo te gek zijn, dan kan de referentie van je oude werkgever je helpen met het vinden van een nieuwe baan.

Bron: PureWow | Beeld: Annie Spratt on Unsplash